Transport - artikel

Transport

Medmindre man bor strategisk rigtig godt og er nabo til både dyrlægen, hundetræningspladsen og en dejlig hundeskov, så vil de fleste, der er aktive med deres hund, få brug for en eller anden form for transport, og ofte med jævne mellemrum. Det allermest oplagte er selvfølgelig en bil. Det er der mange der har, men hvad nu hvis hunden ikke bryder sig om at skulle ind i bilen? Eller den bliver køresyg? Hvad gør man så, og hvordan lærer man den, at det er ok at køre bil? Er der egentlig lovgivning om fastspænding af hunden? Og hvilke muligheder findes der af sikkerhedsseler til hunde og crash-testede bure til at have i bilen?

Der er også rigtig mange, især i større byer, der ikke har en bil, og derfor har brug for alternativer til denne transportform. Hvad findes der så af muligheder, for er f.eks. cykeltrailere eller cykelkurve beregnet til hunde? Hvordan vænner man bedst hunden til at være i sådan et transportmiddel uden at være bange for trafikken og ikke forsøge at springe ud undervejs?

Den lille hvalp har ikke godt af at gå for langt, så måske kan det være en ide at lære den at sidde i en taske, så man kan bære den lidt af vejen på de længere ture, indtil den er blevet større – den skal jo ud og opleve verden og socialiseres! Hvilke valgmuligheder har man så, og hvordan træner man hunden til at sidde stille i en taske og måske endda elske at være i den? Hvis hunden kan sidde i en taske, åbner det op for flere transportmuligheder, blandt andet flere forskellige bybusser, og måske endda flyselskaber, hvis der er tale om en lille hund. Men hvad nu hvis, man har en større hunderace, kan man så få tasker til sin hund? Og hvordan er lovgivningen egentlig med hensyn til offentlig transport? Må hunden komme med i tog og X-busser, og skal den i så fald have billet?

I det følgende vil der forsøges at komme omkring så meget som muligt af alle disse emner, og derved kan være med til at give et godt overblik over de muligheder der findes, og hjælpe dig og din hund godt på vej ud på tur! God læselyst, og såfremt du har nogle ønsker til emner der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, og der vil blive kigget på det.

Find også Vores Hund her: