Sønderskoven

Sønderskoven ligger i den sydlige del af vejle og er en majestætisk, gammel, smuk, eventyrlig skov. Den bugter sig i stejle bakker og dybe dale, med små skovsøer og bække. Der er velholdte stier, hvor man nemt kan komme frem med barnevogn eller cykel, der er rigt skiltede, men trods denne overskuelighed, kan det stadig lade sig gøre at fare vild, da det er en stor og overvældende skov at gå tur i. Betegnelsen Sønderskoven dækker over seks mindre skovområder Vesterskoven, Tordenballe, Vindinggård Skov, Pugedal Skov, Pedersholm Skovene og Mørkedal Skov.

I sensommeren kan man også gå en tur i Sønderskoven, for at plukke bær, der er nemlig utrolig mange hindbær og brombær rundt omkring i skoven, man kan plukke og tage med hjem. At gå på bærjagt er også en god aktivitet at lave med hunden, fordi man lader hunden have tid til at snuse et område rigtig godt igennem, og derudover er det også en kærkommen lejlighed til at træne ro på turen.

Det er meget afhængigt af hvor man går henne, om det er nemt at komme af med høm-høm-poserne, for går man på de meget befærdede stier findes der skraldespande, men går man mere off-road og ind i skoven, kan man komme til at gå langt med sine høm-høm-poser.

Der er rigt dyreliv i skoven, og en del truede dyrearter har også hjemsted i her, derfor skal hunden føres i snor.

Der er rig mulighed for forskellige dogparkour- og balance øvelser, for der er både en masse træer, der er velegnede til at klatre i, også for hunde, men der er også en enorm stor og sjov natur legeplads læs mere om naturlegepladsen i Sønderskoven her og se eventuelt mere om dogparkour her . Derudover er det kuperede tærræn også godt i forhold til at træne benmusklerne både hos hunden og hos ejeren.

Læs mere om sønderskoven her.

Find også Vores Hund her: