Nørresø og de indre diger

Sønderjylland er kendt for sine menneskeskabte diger, og der findes både de indre og de ydre diger. En del af de indre diger ligger ved Nørresø i Tønder. Man kan parkere sin bil på følgende adresse: Hartmannsvej, 6270 Tønder. Man følger vejen indtil man ikke kan komme længere.

Inden for de sidste par år, har Tønder Kommune og Naturstyrelsen renoveret stierne ved de indre diger, så de fremstår veldrænede. Naturen omkring Nørresø er fredet område, hvor man især kan spotte mange flotte fugle. Stedet er derfor velbesøgt af fuglentusiaster fra nær og fjern. Alt efter årstiden er Nørresø stor, og man kan opleve folk i kano sejle forbi, og andre tidspunkter på året er den næsten tørret ud. Fra tid til anden går der også får i indhegnet områder. Stien man følger, er lagt oppe på en forhøjning, så man har den flotteste udsigt ud over Marsken i Sønderjylland.

For hunden er det et dejligt område, da vinden altid er stærk og spændende dufte transporteres fra nær og fjern. Samtidig er området åbent, så man kan orientere sig om andre personer og hunde i lang tid før man skal passere dem. Hunde skal føres i snor på området da det er yngleplads for mange fugle.

Samtidig kan hundene komme ned til vandet og plaske rundt, hvis de er glade for vand eller skal slukke tørsten.

Vær opmærksom på, at der ikke er opstillet skraldespande, så du skal tage din hømhøm-pose med hjem.

Find også Vores Hund her: