Østerskoven

Østerskoven er en smuk gammel skov hovedsageligt bestående af gamle høje flotte bøgetræer, i skovebunden udspringer der flere kilder og der er et rigt og varieret dyreliv. Skoven har gode velholdte stier, der egner sig godt til en tur med barnevognen. Der er anlagte og markerede ruter på forskellige længder, man kan følge, så det er let at finde rundt. Skoven ligger ned til den smukke Mariagerfjord, og når man går i kanten af skoven er der en betagende udsigt udover fjorden. Terrænet i skoven og på stierne er meget kuperet, hvilket gør at udsigten bliver fantastisk af og til og andre gange kan man komme ned og gå helt nede ved fjorden. Nede ved fjorden er der flere steder broer ud i vandet. Det skiftende terræn giver en alsidig og varieret tur, hvor hunde (og mennesker) får brugt musklerne. Når hunde får lov til at gå ujævne steder og bruger kroppen og musklerne, øger det kropskontrollen, og en god kropskontrol forbygger skader.

Rundt omkring i skoven er der en masse bænke, hvorpå man kan tage sig et hvil imens man nyder den smukke udsigt. Det kan også ses som en trænings mulighed i at træne ”ro” i nye omgivelser.

Der er også shelter i skoven, så man kan overnatte, det er fine shelters med bålplads.

Et minus ved skoven er dog at der er veje tæt ved, så der er kørende trafik, der vises heldigvis godt hensyn, så bilerne kører langsomt og er opmærksomme på den gående trafik.

Der er snorepåbud i skoven, så husk at holde hunden i line for at vise hensyn til dyreliv og andre gæster i skoven.

Du kan læse mere om ruterne, historien og dyrelivet i Østerskoven her.

Når du skal udforske Østerskoven kan du enten parker på adressen: Amerikavej 5, 9500 Hobro eller på hjørnet af Amerikavej og Kirketoften.

Find også Vores Hund her: