Vestereng hundeskov

Vestereng er en af de største hundeskove i Aarhus. Det er et stort grønt areal i Aarhus N lige overfor Skejby sygehus. Det er et rigtig smukt område med en skov i midten og en eng udenom. Det er tilladt at gå løs med hunden, så længe den er under fuld kontrol. Området har et rigt dyreliv og hvilket gør, at det er vigtigt at have et fundamentalt godt indkald på sin hund, så den ikke går på jagt og stresser dyrene i området eller generer stedets andre brugere. Området omkring skoven og engen er flittigt benyttet til forskellige aktiviteter, så som: frisbee golf, volleyball, rollespil (den første søndag i måneden), børnehaver og vuggestuers udflugter, skoler, løb, skydning, hundeluftning, ridning og meget andet. Vestereng er derfor ikke kun forbeholdt hundeluftninger.

I kanten af Vestereng er der anlagt en supercykelsti, der fører ud til Skejby sygehus. Langs denne er der plantet jordbær, frugttræer og pluk-selv blomster. Der er ikke hegn ud mod vej og cykelsti.

Hele området har velholdte stier, hvor der er god mulighed for både at køre med barnevogn og gå uden at falde i huller. Er man mere til naturstier med ujævnt terræn, er der også mulighed for dette.

Området har tre søer, hvoraf to af dem er velegnet for hundene at tage en svømmetur i. De seneste år er en af søerne så godt som udtørret og er mere bare blevet til et mudderhul, som er sjovt for hundene at løbe rundt i. De to andre søer skal man være påpasselig med at sende hundene ud i om sommeren, da der kommer både blå- og grønalger.  Engen krydses også af en å med rent vand, så hundene kan få sig en tår vand på turen. Der er broer over åen så hundeejeren kan komme tørskoet over.

Rundt om på området er der opstillet skraldespande, så man kan komme af med høm-høm-poserne. Der er også en del bænke fordelt på Vestereng, så man kan tage sig et tiltrængt hvil.

Området støder op mod Firmasport, hvor DKK kreds 6 afholder ringtræning. Der bliver ligeledes afholdt forskellige arrangementer i løbet af året, hvor der i 2015 blev afholdt DKK rally og lydigheds DM på Firmasports fodboldbaner. Ud mod Skejby og Brendstrupskov ligger Aarhus Civile hundefører forening, så der er også mulighed for hundetræning i området.

Hver morgen går der en gruppe med små hunde fra bommen ved den første parkeringsplads kl. 9.30

Adressen er: Vestereng vej, 8200, 8200 Skejby

Der er en Facebook gruppe henvendt til hundeejer, der lufter hund på Vestereng. Den findes via linket her: Facebook gruppe for Vestereng

Find også Vores Hund her: