Riis Skov

Riis Skov er en mindre byskov på ca. 80 ha umiddelbart nord for Aarhus Havn. Skoven har givet navn til forstaden Risskov ved Aarhus. Riis skov ligger tæt på Aarhus, og man behøver således ikke bevæge sig langt væk fra midtbyen for at komme i naturskønne omgivelser. 

Skoven har et smukt varieret skovbillede, gode stisystemer og om foråret er Riis Skov særligt kendt ved den karakteristiske duft af de mange ramsløg, der gror i skovbunden. Når ramsløgene blomstrer danner de et smukt hvidt tæppe hen over skovbunden. Riis Skov byder på en formidabel udsigt over Aarhus Bugt, Mols Bjerge og byens nyeste kvarter, Aarhus Ø.

Skovdelen op mod Trøjborg inklusive den lille åbne park, er en ikke-indhegnet hundeskov. Desværre misser mange af skovens gæster skiltene om, at det er tilladt at gå med hundene uden snor, hvorfor man ofte bliver konfronteret med netop dette uden at være forberedt. Skoven bruges ligeledes af mange børnehaver, så man skal være opmærksom på at både hundene og børnene er komfortable med mødet med andre løse hunde. Det at skoven ikke er indhegnet, har desværre kostet hundeliv, da Dronning Margrethes Vej er ret trafikeret. Så det anbefales, at du ikke går fri med hundene på den yderste sti mod vejen, men i stedet søger mere mod ’havsiden’, hvis din hund kan have tendens til at løbe efter f.eks. en kat eller lignende. Der er desværre en del løbere og andre, der benytter Riis Skov, især hundeskov-delen, som offentligt toilet, så hvis din hund har tendens til at rulle sig eller spise den slags, så kan det anbefales at undgå hundeskoven eller beholde snoren på.

Når dette er sagt så har Riis Skov rigtig mange fantastiske muligheder. Her skal nævnes f.eks. Tumlepladsen som er centralt placeret i Riis Skov. Det er et område med legeplads og fodboldbaner. Så der er masser af muligheder for at aktivere hundene med dogparkour (læs vores input til dogparkour her) og mulighed for f.eks. godbidssøg (læs vores input til aktivering med foder på gåturen her).

Fra skoven kan man gå ned til stranden og den Permanente Badeanstalt. Skoven byder på rigtig mange gode bakker, så hundene virkelig kan få brugt deres kroppe. Dette gælder særligt i den halvdel af skoven der ligger længst væk fra Trøjborg og tættest på Risskov.

Så på mange måder er er Riis Skov en lækker skov at gå i. Der er masser af muligheder for aktivering – men man skal være forberedt på eventuelle sure miner fra folk der ikke ved, at det er okay med løse hunde i hundeskovs-området. Husk derfor også at opretholde snore-påbuddet i den resterende del af skoven. 

Benytter man skoven udenfor de mest besøgte tidspunkter, så som morgen eller sen aften, kan det føles som om man har hele skoven for sig selv.

Find også Vores Hund her: