Lisbjerg Skov

Lisbjerg skov er en rigtig stor og gammel skov, der ligger mellem Lisbjerg, Elev og Trige og strækker sig over 280 hektar. Det meste af skoven er offentlig skov, og derfor gælder Naturstyrelsens regler om snorepåbud. Det vil sige, du skal have hunden i snor hele året rundt. Skoven har et rigt plante- og dyreliv, hvilket gør, at det er en fed alsidig naturoplevelse at gå tur i skoven. Skoven ændrer sig meget, da næsten alle de danske træsorter er repræsenteret, og det som sagt er en gammel skov. Derudover er der mange små og store skovsøer. 

Da det er en gammel skov, er det høje træer, så man let kan orientere sig og se, hvad der er omkring en. Dette er en fordel, for så kan man som hundeejer holde overblikket over, om der kommer andre skovgæster. En del af skoven er plantet i 90’erne og skiller sig derfor ud fra den øvrige skovs overskuelighed, men det giver bare muligheden for en mere varieret gåtur. Der er rig mulighed for dogpakour på nogle af skovens mange væltede træer og træstubbe.

Skoven er flittigt benyttet til forskellige aktiviteter, for eksempel bruger spejderne den meget, og der er shelter man kan sove i. Men da skoven er så stor, betyder det ikke meget, da man sagtens kan gå en lang tur uden at støde på ret mange andre mennesker.

Der er nogle store velholdte stiger i skoven, men stisystemet kan godt virke ret forvirrende, og dermed kan det være let at fare vild. Der er en del små hyggelige skovstier, hvor man kan komme ud og gå lidt off-road, uden det er ufremkommeligt, og dermed give hunden en dejlig sanseoplevelse.

Der er mange steder man kan holde, og man kan med fordel variere sit udgangspunkt. Der er skilte der peger ind til de forskellige parkeringspladser, hvis man følger skovkanten.

Læs mere om lisbjergskov her, og find et forslag til en rute i skoven her.

Find også Vores Hund her: