Egå Engsø

Egå engsø er en kunstig anlagt sø, der ligger mellem Vejlby, Elev, Lystrup, Mollerup og Egå. Det er et smukt, idyllisk, naturområde med et rigt dyreliv, vær opmærksom på at grundet netop vildtet er der snorepåbud. Dyrelivet består af alt fra en masse arter af fugle, til harer og græssende køer i indhegning. Chancen for at opleve alle dyrene, den varierede natur, de mange besøgende og de små broer gør det til et ideelt sted at socialiserer sin hvalp eller unghund. Der er en god og letfremkommelig sti rundt om søen på 5,2 km, så det tager en god time at gå rundt om søen. Langs søen står der bænke, hvor man kan tage et hvil og nyde den smukke udsigt udover søen. På turen støder man også på en del udkigstårne, hvor man kan kravle op og få en fantastisk udsigt over det smukke område.

Stedet er meget besøgt af løbere, cyklister og hundeluftere, derfor er der god mulighed for at træne lidt med en masse forstyrrelser. Området er et sandt paradis for hunde, med dets mange dufte fra vilde dyr, og der er varieret terræn med mulighed for at komme helt ned til vandet så poterne kan blive dyppet. Der er flere broer ud i vandet, så man kan komme et stykke ud og få et bedre overblik over vandet.

På turen er der en stor anlagt shelterplads med dertilhørende bålplads og muldtoiletter, så der er god overnatningsmulighed. Du kan booke shelterne her hvis du har lyst til en overnatning i det fri.

Vær opmærksom på at noget af stien er den såkaldte supercykelsti mod Lystrup, og derfor kan der være en del cyklende trafik i myldretiden.

Ved parkeringspladsen ved området holder DCH Risskov til på et stort grønt område, her udbydes der en bred vifte af træningstilbud.

Du kan holde på adressen: Viengevej 7, 8240 Risskov

Find også Vores Hund her: