Bellevue Strand

Mellem forstaden Risskov og Riis skov ligger Bellevue Strand. Stranden er et godt sted at lufte hund. Bellevue stand er et langt stykke strand med udsigt udover den smukke Århus bugt. På helt klare dage kan man se helt over til Kaløvig-slotsruin. Stranden er en af de fineste sandstrande i Danmark med helt fint lyst sand. Sanden indbyder til bare tær til de tobenet og ekstra muskelopbyggende gåtur for både to- og firbenet.

Som andre strande, er Bellevue Strand ikke en rute man går rundt, da man går den samme vej frem og tilbage. Derfor kan turen godt blive en smule ensformig, da der er vand til den ene side, og store huse på den anden side. Men alligevel er det en tur der er værd at gå. Langs stranden er der mange badebroer, bænke og skraldespande til høm-høm-poserne.

Bellevue Strand er er flittig benyttet af løber og andre hundelufter. Der er mange, der går løse med hunden langs hele Bellevue strand, og det sker ofte, der kommer en hund for at sige hej.  Det er som på alle andre strande lovligt at have hunden løs fra 1. oktober til 1. april. Der er dog mange, der går med hunde løs også udenfor denne periode.

Som på de fleste andre strande er der risiko for, at der bliver skyllet døde dyr op, så vær opmærksom på din hund, hvis den har tendens til at rulle sig i klamme ting.

I den ene ende af stranden ud mod lystbådehavnen ligger strandparken, som er et lækkert velholdt område, der er flittigbesøgt af århusianerne om sommeren. Her er der legeplads, bålpladser, bænke og offentlige toiletter som er til fri afbenyttelse.

Stranden er en af de strande der har fået tildelt blå badeflag, hvilket vil sige at stranden har en særlig høj vandkvalitet og badesikkerhed. Dette flag betyder også, at hundene ikke må komme i vandet, når flaget er hejst.

Læs mere om Bellevue strand her eller her . Læs om Bellevue strandpark her.

Man kan holde mange steder, hvis man vil gå tur ved Bellevue Strand. Men hvis man vil have udgangspunkt fra strandparken, kan man holde på adressen

Fortevej 107, 8240 Risskov.

Find også Vores Hund her: