Gode Ruter

Gode gåture med din hund

Som udgangspunkt må du færdes med din hund i snor alle steder i Danmark – dette gælder i skove, på stranden og andre naturområder. Dette er uanset, om der er tale om skoven er privatejet. Al strand er offentlig tilgængelig i Danmark, men jorden ned til sandkanten kan godt være privatejet og derfor forbudt for dig og din hund at gå på.

Grunden til, at din hund skal være i snor er for at vise hensyn til andre brugere af naturområderne inkl. det vilde dyreliv. Desto bedre vi som hundeejere er til at vise hensyn (inkl. samle hundelorten op!), desto større forståelse vil vi blive mødt med, og hvem ved – så kan det være lovgivningen om, at hunden altid skal være i snor, vil blive mere lempelig?

Naturstyrelsen har lavet en læservenlig vejledning til, hvordan du skal gebærde dig i naturen med din hund, klik HER.

Offentlige skove

Al offentlig skov må I gerne gå i, men din hund skal være i snor. Den eneste undtagelse hertil er, hvis der er tale om en hundeskov. I en hundeskov må din hund gerne løbe løs, men den skal altid være under fuld kontrol. Det vil sige at du skal kunne kalde hunden til dig, også selvom der er andre hunde. 

Privatejede skove

Al privatejet skov er offentlig tilgængeligt med få undtagelser. Du må kun befinde dig i den private skov, så længe der er lyst udenfor. Efter mørkets frembrud eller før lysets frembrud, må du ikke befinde dig i skoven.

Som udgangspunkt skal du have din hund i snor, medmindre ejeren af skoven har skiltet med andet. Du må kun gå på de allerede anlagte synlige stier og grusveje, og du må derfor ikke selv skabe dine egne stier i skovene.

På visse tidspunkter i løbet af året, kan ejeren af skoven anvende skoven til jagt. Dette vil oftest være skilte eller annonceret, og i så fald skal du holde dig væk fra skoven, så der ikke sker en ulykke. For de forskellige jagtsæsoner, kan du få et overblik HER.

Strande

På danske strande må du gerne færdes med din hund hele året rundt. Fra 1. oktober til 1. april må din hund endda løbe frit på stranden (stadigvæk under fuld kontrol), og fra 1. maj til 30. september skal din hund være i snor, når den er på stranden. Grunden til at din hund skal være i snor i sommerperioden er af hensyn til de vilde fugleliv på stranden samt andre badende gæster. Nogle strande har dog mere restriktive regler, og derfor er det vigtigt at følge den lokale skiltning.

Hvad så med de vandglade hunde? Som udgangspunkt på hundene gerne hoppe i bølgerne. Der findes dog Blå Flag strande i Danmark, og på disse strande må din hund dog ikke hoppe i vandet, men kun passere forbi på stranden. Dette er for at sikre, at badevandet ikke blive forurenet med bakterier fra hunde mm.

Aktivering på gåturen

På alle gåture kan det være en ide at aktivere din hund. For at få inspiration og tips til dette, så klik  HER.

Nedenfor på siden her, vil der lige så langsomt komme anmeldelder af områder vi har besøgt, og som er gode tursteder rundt omkring i det danske land. Det handler både om ture med og uden snor. 

Ruter i Aabenraa

Forslag og anmeldelser af gode ruter og tursteder i området omkring Aabenraa. Der er mange naturskønne ruter i området, og her vil du finde beskrivelser af, hvordan det er at besøge disse steder med hund. 

Ruter i Aarhus

Forslag og anmeldelser af gode ruter og tursteder. Både dem med og uden snor. 

Ruter på Djursland

På Djursland er der masser af lækkert natur, der indbyder til smukke lange ture. Her vil du kunne finde anmeldelser af forskellige tursteder, så det bliver nemmere at tage på eventyr med din firbenet ven.

papilon; sommerfugleører; lillehund; gårtur; djursland; voreshund.dk; voreshund

Ruter i Hobro

I Hobro området er der mange lækre steder at lufte hund, og det er derfor muligt at gå alsidige ture.

Ruter i Løgumkloster

Anmeldelser af og inspiration til gåture i og omkring Løgumkloster

Ruter i Padborg

Gode forslag til skønne gåture omkring Padborg.

Ruter i Randers

Gode forslag til dejlige gåture i Randers-området.

Ruter på Rømø

Ruter i Tønder

Gode forslag til dejlige gåture i Tønder-området.

Ruter i Vejle

Skønne ruter du kan gå med hunden i Vejle og omegn.

Find også Vores Hund her: