Aktivering på gåturen

Som vi jævnligt kommer ind på, på både vores Instagramkonto og Facebookside, så er aktivering af hunden en virkelig god ide. Udover de daglige lufteture og motion, så har hunden behov for at bruge hjernen og snuden aktivt. Mange familiehunde er racer, som oprindeligt er fremavlet med henblik på at udføre et bestemt stykke arbejde, men har ikke længere dette job at udføre. Og en hund der keder sig er en uopdragen hund, der kommer til at lave ballade. Hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og aktivere hunden på de gåture i alligevel skal ud på sammen? Det gør turen sjovere for alle parter, og man får en gladere, og nemmere hund derhjemme. Her er et par forslag til hvordan I kan gøre

DSG, Dansk svensk gårdhund, rød og hvid hund, hunde på tur

Søgelege

At gå en tur med din hund, behøver ikke bare at være gå en kedelig tur hver for sig, i hver sin ende af snoren. Når du går tur med din hund er der masser af muligheder for at få trænet de ting man arbejder på til hundetræning eller derhjemme. Ingen siger, at man ikke kan øve f.eks. zig-zag mellem benene, gå på plads eller apport på lufteturen. Hvad man derimod også med fordel kan gøre er, at anvende hundens morgen- eller aftensmad til aktivering ude på gåturen. Det er også tidsbesparende, hvis man har nogle travle perioder, at slå fodring, lufteture og mental stimulering af hunden sammen i en pakkeløsning. 

I denne VIDEO kan du se forskellige måder, hvorpå man kan gribe aktivering af hunden an på gåturen.

Dogparkour

Dogparkour er et udtryk lånt fra begrebet ”Parkour”, hvor mennesker laver vilde (film)stunts i det offentlige rum. Ved Dogparkour er formålet ikke at lave vilde stunts, men derimod at anvende materialer, faciliteter og hvad der ellers er til rådighed i naturen og nærmiljøet til træningsøvelser. Hovedformålet er selvfølgelig at have det sjovt med din hund ude på gåturen, men en af sidegevinsterne er, at din hund bliver mere kropsbevidst samt får fornemmelsen af, hvor den sætter sine poter, får styrket sin muskulatur og samtidig øget opmærksomhed på dig, da du gør gåturen sjovere.

Som du kan se i videoen, så vises der flere forskellige måder at få din hund til at udføre forskellige bevægelser, som i denne sammenhæng betegnes som ”Dogparkour”. Dogparkour kan være udført på mange andre måder end dem, der er vist i videoen – dette er bare et udsnit, så du kan blive inspireret.

Find også Vores Hund her: