Tricks: Lær din snude/håndtarget – del 4

Hej alle sammen!

Voreshund.dk VoresHund Vores hund Hardtarget dut leg Border Collie target hånd dutleg træning tricks

I dag tager vi hul på del 4 af temaet “Tricks”. Emnet i dag er snudetarget eller også kaldt håndtaget. Selve target-træning er noget som er beskrevet HER. Det går kort beskrevet ud på, at:

“Targetadfærd handler om, at hunden lærer at berøre en genstand med en del af kroppen (inkl. at se på target) og evt. at fastholde berøringen/fokus på target. Targetøvelser lærer bl.a. hunden, at dens eget initiativ har betydning – den kan få noget til at ske ved at tilbyde noget. Det er selvtillids-opbyggende, og det bliver derfor ofte hurtigt hundens yndlingsøvelser.”

Det gode ved snude- eller håndtarget er, at man kan bruge til at indlære en hel del tricks og almindelige øvelser, heriblandt:

  • elefant-øvelsen,
  • zig-zag mellem benene,
  • stillingsskift 
  • frivillig håndtering ved pelspleje og negleklip 
  • dut-legen – læs mere HER

og meget mere!

Hvis du ønsker at tage fat i indlæringen af snude/håndtarget, så tryk HER, hvor vi har uploadet både en video og en artikel omkring indlæringen af det.

Vi har forsøgt at vise hele processen med indlæringen, hvor vi har brugt hunde som aldrig er blevet introduceret til snudetarget før, og vi har forsøgt at vise forskellige problemstillinger ved indlæring. Vi håber, at I kan finde god støtte og vejledning i videoen.

Hvis du ønsker at læse vores andre blogindlæg omkring tricks og indlæring af disse, så kan du læse dem her:

På vores sociale medier kommer der ofte små videoklip af forskellige øvelser, momenter eller billeder som har relation til bloggen. Følg vores Instagram HER, vores FB HER og vores youtube-kanal HER.

Hvis der er noget du er i tvivl omeller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Luk menu