Timing og belønning: Rød-gul-grøn kop – del 1

Hej alle sammen!

I dag starter vi et nyt tema op, og det skal omhandle belønning og timing. Først og fremmest, så er belønning alfa omega for, at hunden finder hundetræningen sjov. Der er ingen som har lyst til at lave noget, hvis der ikke er et eller andet incitament i den anden side – frihed, mad, legetøj osv. Men det kan være rigtig svært, at belønne sin hund rigtigt, og det kan især være svært at belønne sig hund på det rigtige tidspunkt. Hvis ikke man belønner på det rigtige tidspunkt, så kan det være, at hunden slet ikke forstår, hvad den gjorde rigtigt og derved forstærke den adfærd, som du ønsker. Det kan også være man belønner for tidligt eller sent, og det kan resultere i, at hunden tror, at du vil have den til at lave noget helt andet end du reelt vil, fordi du belønnede på de forkerte tidspunkter. Hvad kan man så gøre for at time sin belønning korrekt?

En af de ting, som man kan gøre er, at man kan træne sin evne til at time belønningen. Det vil sige, at man træner sig selv til at markere og belønne på det rigtige tidspunkt. En af disse ting kan være rød-gul-grøn-kop lege. Du kan læse meget mere om det HER, og du kan også se en video af, hvordan det udføres. I modsætningen til mange andre ting, så er denne øvelse uden hund, da det jo er dig som skal trænes.

På vores sociale medier kommer der ofte små videoklip af forskellige øvelser, momenter eller billeder som har relation til bloggen. Følg vores Instagram HER, vores FB HER ogvores youtube-kanal HER.

Hvis der er noget du er i tvivl om eller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Dette indlæg har 1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.

Luk menu