Personerne bagved Voreshund.dk

Hej!

 

I dag vil der komme en kort introduktion til personerne bagved Voreshunddk, samtidig med, at du vil kunne lære nogle sjovs facts om os og om vores hunde.

Personerne bag Voreshund.dk er Rikke, Rhea, Nønne og Zara. Vi har alle mødt hinanden gennem vores fælles kærlighed til hunde, og vi fandt især hinanden igennem træningsklubben DKK Viby inde i Aarhus. Dels har vi trænet på de samme hold indenfor rally og agility, men derudover gik vi alle på DKKs-træneruddannelse sammen.

 

Nu til det lidt mere uhøjtidelige – fun facts om os og vores hunde. Husk vores hunde er heller ikke perfekte, og vi laver også mange fejl i træningen og opdragelsen af dem ligesom alle andre. De er også i nogens øjne uopdragne, selvom vi selvfølgelig ikke er enige i den betragtning 😉

 

 

Fun-fact om Rhea og hendes to hunde, cavalieren Bertram og labradoren Pepsi:

Rhea – Rhea bliver altid i tvivl om, hvor Bertram er til hundetræning i dagligdagen eller på gåturen – uanset om han er i snor eller ej. Uanset hvor og hvornår, så begynder hun febrilsk at kigge rundt og spørge folk, hvor han er. Sjovt nok er han altid indenfor en radius på 10 centimeter lige ved hendes fødder – han skal nok holde sig til, for så er chancen for godbidder størst!

Rhea med Bertram og Pepsi
Bertram

Bertram – De første tre år af Bertrams levetid boede han i en lejlighed med Rhea, hvor brusenichen var af gennemsigtig glas. Bertram ved ikke noget bedre end at hugge et par brugte underbukser ud af vasketøjskurven. Han havde dog lært sig selv, at det eneste tidspunkt hans manøvre var “fredet” var, når Rhea havde lukket døren ind til brusenichen. Så han lå altid pænt og rævesov indtil brusenichen lukkede, så løb han hen til vasketøjskurven, åbnede den og løb triumferende alt, hvad han kunne igennem lejligheden med trusserne i munden.

Pepsi – Poten er Pepsis universaleløsning på alting! Er han sulten? Han dasker til dig med poten. Vil han lege? Han dasker til dig med poten. Forstår han ikke, hvad du vil have ham til under træning? Han dasker til dig med poten. Vil han op i sofaen til dig? Han dasker til dig med poten. Uanset hvad der sker, så dasker han til en med poten.

Pepsi med Bertram I baggrunden

 

 

Fun-fact om Zara og hendes hund, borderen, Viggo:

Zara med Viggo, og Spotify i baggrunden

Zara – Zara har en tendens til at se alt som en træningsmulighed eller træningsredskaber. Det med træningsredskaber er til stor irritation for hendes mand Morten. For Viggos ting fylder efterhånden godt op i en lejlighed med 2 børn, 2 voksne og en hund. Men i Zaras verden kan selv den tarveligste papkasse eller paprør være en ideel udfordring til Viggo eller lige præcis det der manglede til indlæring af et nyt trick.

Viggo – Viggo er et meget mageligt væsen, når han er inden for. Han har en mani med at ligge henslængt enten i hans yndlings lænestol eller i hans kurv. Hvis der ikke er et blødt sted at ligge lige der, hvor han har lyst, så tager han bare sit lammeskin eller kurv i munden, og flytter det derhen, hvor han vil ligge.  Men det er ikke altid nok bare at ligge blødt, det er vigtigt at have en ordentlig hovedpude. Derfor slæber Viggo tit rundt med ting, der kan gøre det ud for en hovedpude. Nogen gange henter han endda en pude inde fra soveværelset og andre gange kan det bare være en af hans egne bamser. Men en hovedpude er vigtig.

Voreshund.dk VoresHund Vores huden hundebøger hundeleksitkon træningsbøger hunde bog træningsbog
Viggo med sin hovedpude

 

 

Fun-fact om Rikke og hendes to hunde, dansk/svensk gårdhund, Nova og sheltien Spotify:

Rikke med Spotify og Nova

Rikke – At gå aftentur med hundene er oftest en af de lidt hårdere ting at sætte sig op til. Så når tiden for aftenturen nærmer sig, tæller Rikke til 10, sukker dybt, og siger “Nå”. Idet Rikke siger “Nå”, så springer begge hunde op, løber ud til døren, og er klar. Sådan foregår det hver eneste aften, og hvis Rikke ikke siger “Nå”, så opdager hundene ikke det, når Rikke ellers er klar. Rikkes første hund navngav hun selv Nova – ‘ligesom radiostationen?’ spørger alle. Da Rikke fik sin anden hund var den allerede navngivet Spotify. Så mon Rikkes næste hund skal hedde P3, Deezer eller et helt tredje musiktjeneste navn?

Nova – Nova er en typisk samler. Det vil sige, at når hun får eller finder et legetøj, så går hun hen og gemmer det under sin pude i hundekurven. Så hvis man undrer sig over, hvor al legetøj og diverse kødben er henne, så går man bare hen og løfter op i Novas hundekurv, hvor hun som oftest ligger på en hel trone af legetøj.

Nova
Spotify til agility

Spotify – Spotify snakker ligesom mange andre shetland sheepdogs en hel del. Han har et helt repertoire af sjove lyde alt efter aktiviteten. Spotify har bl.a. en tendens til at brumme med en dyb stemme, hvis han synes ens fødder er for tæt på ham. Flere gæster har i tidens løb fået et chok over den pludselige lyd fra under bordet. Dog er det kun venligt ment. Det er hans måde at sige “jeg ligger her – pas på mig!”.

 

 

Fun-fact om Nønne og hendes hund, bretonen, Sigga:

Nønne – Nønne er en gør-det-selv-kvinde. Det vil sige, at hvis hun ser noget fancy hundelegetøj eller godbidder, så laver hun det selv fra bunden af. Rigtig dejligt for alle hendes hundevenner, for de nyder godt af hendes gør-det-selv-gen.

Nønne og Sigga
Breton, voreshund, aktivering, leg med hund
Sigga med sit aktivitetslegetøj

Sigga – Sigga største fornøjelse, og til Nønnes store fortrydelse, så elsker Sigga at rulle sig i lorte. Gerne al slags lort hun kan finde på gåturen.

Når hun har rullet sig i lorten, vil hun gerne gøre sig til med sin nye duft, og så lægger hun sig ned på maven, bagbenene skubbet bagud, forbenene strukket foran sig, og så laver hun det klassiske dansemove “Ormen”.

 

 

Vi håber du kunne trække lidt på smilebåndene af disse fun-facts 🙂

Skriv et svar

Luk menu