Anita Hedelund

Forfatter til: K9-løb/Canicross

 Mit navn er Anita, og jeg bor i et hus i Jelling, sammen med min familie og mine tre hunde – ohana (Border collie 2016) Benji (Border collie fra 2019) og lille Lulu, som er en Cavalier King Charles spaniel fra 2009.  

Jeg har haft hund hele mit liv, og startede som 18-årig med min første egen hund. Det var en Dalmatiner ved navn Kernehusets Oberon. Med ham gik jeg til lydighed i DKK-regi og til udstilling.  

Mine næste to hunde var  Kooikerhondje Tagas Simba og Tagas Topsy. Med dem gik jeg også til lydighed, udstilling og en smule agility. 

Efter mine børn er blevet store, og jeg dermed har fået mere tid frigivet til at træne med hund. Så besluttede jeg mig for, at jeg ville have en Border collie, en rigtig ivrig træningsmakker, som var med på alt den træning, aktivitet og sjov som jeg så gerne ville. 

Med min første Border collie startede jeg efter grundtræning op med agility. Jeg besluttede mig for at tage opdrætteruddannelsen og søge om kennelmærke, for at få den oplevelse med i livet.  

At planlægge mit eget kuld var for mig en stor drøm, som så heldigvis også gik i opfyldelse. Fra mit første kuld måtte jeg selvfølgelig beholde en af hvalpene, og efter en lang og grundig udvælgelse (Jeg var aldrig i tvivl) valgte jeg, at Benji skulle blive ved sin mor´s side for altid. 

Da Ohana var drægtig, var jeg imidlertid nødt til at holde pause med agility, og startede derfor op med Rally lydighed. Vi blev hurtigt bidt af det, og der var ingen tvivl om, at det var det vi ville fremadrettet. 

Så nu træner jeg Rally lydighed med begge hunde, og vi er også med på konkurrencebanen i så stor en udstrækning, som det overhovedet er muligt. 

Udstilling i DKKregi er også noget der fylder en del i vores hundeliv, og jeg går til ringtræning med Benji ca. en gang om ugen. 

Så altsåmine aktiviteter med mine Border collier er Rally lydiged, Udstilling i DKK, ringtræning og Canicross. Derudover fungerer de som terapihunde i mit job, hvor de hjælper sårbare unge. 

 

Find også Vores Hund her: