Kontakt i forstyrrende miljøer: Hvor kan man træne det henne? Del 3

Hej alle sammen!

I dag har vi del 3 af ”Kontakt i forstyrrende miljøer”. I del 3 giver Voreshund dig et udkast til, hvordan en træningsplan kan se ud, når du ønsker at gå i gang med projektet at starte træning under forstyrrende miljøer. Tryk HER for at se den. Træningsplanen er ikke på nogen måde lavet i en fast form, så du partout skal igennem alle momenter. Det er ment som en inspirationskilde til, hvordan du kan gribe det lidt mere struktureret an. Samtidig kan det tjene som en god inspirationskilde til miljøer som kan være forstyrrende, hvis man selv havde overset det pågældende miljø.

Husk det er dig som kender din hund bedst, så du kan selv fjerne eller tilføje miljøer som kan være for lette, for svære, for overvældende eller noget helt andet for din hund. Oftest vil man skulle starte på god afstand af miljøet for at sikre din hund oplever succes med miljøtræningen. Det er en god ide altid at have mantraet ”Sæt din hund op til succes” i baghovedet, og at være bevidst om, at en langsom minimering af afstandene til det forstyrrende miljø kan være en god fremgangsmåde.

I del 1 gik vi i detaljen med, hvorfor man som hundeejer oplever ”Min hund kan godt derhjemme!” følelsen (og du er aldrig alene i den følelse – alle hundeejere prøver den), og hvordan man kan træne ens hund til at være ligeså god ude i forstyrrende miljøer, som derhjemme.

I del 2 kom der nogle forslag til øvelser, som du kan træne med din hund, så I opnår større fokus og kontakt. Dem kan du se her:

Spontan kontakt” – her forstærker du hundens lyst til at tage kontakt med dig på eget initiativ. Denne øvelser kan du også overføre til at øve ude på gåturen, hvor indtrykkene er mange og fristelserne er større.

Return to sender” – Her forstærker du hundens evne til at vende sit fokus tilbage til dig og tage kontakt efter det er blevet brudt. Du lærer hunden, at der er en værdi i at altid vende sit fokus tilbage på dig efter noget andet har vendt dens fokus fra dig til noget andet.

Jesus-øvelsen” – Her forstærker du din hunds evne i at vælge en fristelse fra, fordi at det altid bedre kan betale sig at holde fokus på dig. Desto mere du bevæger armene og skaber forstyrrelser og fristelse, desto sværere er det også for din hund at holde sit fokus på dig. Dette er derfor en nem måde at træne kontakt med forstyrrelser.

 

Næste blogindlæg kommer til at handle om kropskontrol for din hund. Hvorfor den er så vigtig, og hvad kan man gøre for at forbedre den. Hold øje med hjemmesiden eller de sociale medier, hvor vi annoncerer, at der er kommet et nyt blogindlæg.

På vores sociale medier kommer der ofte små videoklip af forskellige øvelser, momenter eller billeder som har relation til bloggen. Følg vores Instagram HER, vores FB HERog vores youtube-kanal HER.

Hvis der er noget du er i tvivl omeller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Luk menu