Kontakt i forstyrrende miljøer: Gode kontaktøvelser – del 2

Hej alle sammen!

I dag har vi del 2 af ”Kontakt i forstyrrende miljøer”. Del 2 omhandler, hvordan du opbygger en god kontakt til din hund og derved udvikler dens evne til at holde sit fokus på dig. Desto mere du øver kontaktøvelser med din hund, desto bedre bliver den også til at vende og holde sit fokus på dig i forstyrrende miljøer.

I del 1 gik vi i detaljen med, hvorfor man som hundeejer oplever ”Min hund kan godt derhjemme!” følelsen (og du er aldrig alene i den følelse – alle hundeejere prøver den), og hvordan man kan træne ens hund til at være ligeså god ude i forstyrrende miljøer, som derhjemme.

I dag kommer der en ny indgangsvinkel til, hvordan man kan træne hundens evne til at holde fokus på en i forstyrrende miljøer. Det gør man ved at øve kontakt med sin hund. Desto mere værdi der er i hunden for at holde kontakt med dig, desto lettere vil det også være for dig at opnå kontakt med din hund i forstyrrende miljøer. At øve kontaktøvelser er aldrig noget man bliver færdig med!

En af de øvelser som vi anbefaler til at træne kontakt er:

Spontan kontakt” – her forstærker du hundens lyst til at tage kontakt med dig på eget initiativ. Denne øvelser kan du også overføre til at øve ude på gåturen, hvor indtrykkene er mange og fristelserne er større.

Voreshund.dk VoresHund Vores hund gåtur luftetur luftning påklædning udstyr gåtur sko jakke hundeluftning halsbånd snor
Vores Hund Hund Bordercollie blå bluemerle træning tricks hundetræning hunde træning Positiv træning belønning border collie hvalp sheltie shetland sheepdog Zara belønning shaping shape

Return to sender” – Her forstærker du hundens evne til at vende sit fokus tilbage til dig og tage kontakt efter det er blevet brudt. Du lærer hunden, at der er en værdi i at altid vende sit fokus tilbage på dig efter noget andet har vendt dens fokus fra dig til noget andet.

Jesus-øvelsen” – Her forstærker du din hunds evne i at vælge en fristelse fra, fordi at det altid bedre kan betale sig at holde fokus på dig. Desto mere du bevæger armene og skaber forstyrrelser og fristelse, desto sværere er det også for din hund at holde sit fokus på dig. Dette er derfor en nem måde at træne kontakt med forstyrrelser.

Voreshund.dk VoresHund Vores hund gåtur luftetur cavalier king charles tricolor påklædning regntøj træningsvest hundejakke

Næste blogindlæg kommer til at handle om en konkret træningsplan med forslag til, hvor du kan træne kontakt med din hund i forstyrrende miljøer. Hold øje med hjemmesiden eller de sociale medier, hvor vi annoncerer, at der er kommet et nyt blogindlæg.

På vores sociale medier kommer der ofte små videoklip af forskellige øvelser, momenter eller billeder som har relation til bloggen. Følg vores Instagram HER, vores FB HER og vores youtube-kanal HER.

Hvis der er noget du er i tvivl omeller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Dette indlæg har 1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.

Luk menu