Hundesportsgrene: Lurecoursing, Kørekort til hund, Nosework, Færdighedsprøver og Weightpull – del 1

Hej alle sammen!

Vinderen af vores facebook konkurrence er Stine Smith med et skønt strand billede fra Næsby Strand, hvor hendes to hunde, Wilma og Bettie, løber i vandet. Det er lige til at komme i sommerhumør af!

Stine, du må meget gerne skrive en besked til voreshund.dk@gmail.com med din adresse, så vi kan sende gaven til dig.

Franskbulldog; bulldog; retriver; golden; Goldenretriver; hundevenner; indkald; hund; gåtur; hundiranders; voreshund; voreshund.dk

I dag tager vi fat på et nyt emne her hos Voreshund. I takt med vi selv begyndte at konkurrere og komme på diverse træningspladser blev vi opmærksomme på, hvor mange forskellige sportsgrene man kan dyrke med sin hund. Det er ikke kun agility, lydighed og rally, som der unægtelig er de mest populære, men det er jo ikke ensbetydende med, at dem skal man dyrke. Der findes heldigvis lidt for enhver smag.

Vi har kigget lidt nærmere på:

  • Lurecoursing; Her spiller man på hundens naturlige instinkter. Den skal forfølge og fange et bytte (et falsk bytte). Læs mere
  • Kørekort til hund; Alm. hverdagslydighed, hvor man træner ud fra de behov man har i den generelle hverdag med sin hund. Det er bland andet, at hunden skal kunne blive, gå pænt, dække, komme når man kalder etc. Læs mere HER.
  • Nosework; Her skal hunden arbejde med sin næse, hvor den skal dufte sig frem til, hvor en duftbeholder er gemt på et afgrænset, men fremmede område. Læs mere HER.
  • Færdighedsprøver; Fokus er her på det positive samarbejde på din hund, og der arbejdes med forskellige tricks. Læs mere HER.
  • Weightpull; Som navnet antyder, så skal hunde trækker noget efter sig. Læs mere HER.
Voreshund, voreshund.dk, hundesport, agility, islandskfårehund

Vi vil løbende skrive om flere af de forskellige hundesportsgrene, som du kan læse nærmere om HER. Vi håber, du måske er blevet inspireret til at prøve en ny disciplin med din hund – det er vi i hvert fald blevet.

På vores sociale medier kommer der ofte små videoklip af forskellige øvelser, momenter eller billeder som har relation til bloggen. Følg vores Instagram HER, vores FB HER og vores youtube-kanal HER.

Hvis der er noget du er i tvivl om eller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Luk menu