Vinke

Staff; staffordshirebullterier; vinke; hundetricks; tricksmedhund; vinketricks; positivtræning; voreshund; voreshund.dk

Vinke er et sjovt trick, der kan sprede meget glæde. Det er lidt af et show-trick, der kan være sjovt at benytte i forskellige situationer. Mange hunde er lidt bange for børn, og omvendt er der mange børn der er bange for hunde, og i sådanne situationer er det et rigtigt godt trick at kunne. Vinke kan nemlig være den første isbryder, uden de to behøver at have direkte kontakt. Samtidig er det også et hyggeligt trick, der er forholdsvis nemt at lære. Det forudsætter dog, at hunden kan ”gi’ pote” og ”high five”.

  • Få hunden til at ”high five” et par gange, ved at give den kommandoen og sæt hånden frem. Husk at markere eller rose efterfulgt af en godbid, hver gang hunden har løst opgaven. På denne måde igangsætter du adfærden, og ansporer hunden til, at det er poten, der bliver arbejdet med.
  • Derefter sætter du hånden frem uden kommando, og får hunden til at give ”high five”. Det er vigtigt, du ikke siger kommandoen, for du skal helst ikke ødelægge ”high five”, og du skal nu i gang med at videreudvikle til at vinke.
  • Så har du igangsat adfærden og indikeret overfor hunden, at det er poten, der skal arbejdes med.
  • Når hunden har givet ”high five” et par gange uden kommando, tager du hånden lidt højere op, du belønner for, at hunden løfter poten op mod din hånd, men uden at ramme. Det vil sige, du markerer eller roser efterfulgt af en godbid, bare for forsøget på at ramme din hånd. Dette skal gentages nogle gange, indtil hunden automatisk løfter poten, når den ser din håndflade.
  • Herefter begynder du at vinke til hunden. Der skal belønnes rigeligt for, hver gang hunden løfter poten.
  • Når hunden har forstået, at den skal løfte poten når du vinker forlanger du, at den har poten løftet længere tid.
  • Du kan vinke mere tydeligt til hunden, for hunde har en tendens til at kopierer adfærd, og hvis du er tydelig i dine vink, vil hunden sandsynligvis kopiere dette. (denne trænings metode hedder ”do as I do”, læs mere her)

God fornøjelse!

Find også Vores Hund her: