Struds

Struds er et rigtig sjovt ”show” trick. Tricket kræver ikke meget af hunden, men til gengæld er det noget man kan imponere og underholde gæster med. Tricket, går i alt sin enkelthed ud på, at man lærer hunden at gemme hovedet under en pude. Så når hunden får kommandoen, det f.eks. kunne være struds, så skal den skubbe puden op og placerer hovedet nede under den.

I denne beskrivelse er der brugt lokning, da det er den måde, hvorpå man hurtigst opnår resultat. Når man bruger lokning, er det en god ide, at man virkelig overvejer, hvor længe man bliver ved med at lokke, og hvorfor man gør det. Derudover vil det være en god ide, at man fjerne lokkeriet så hurtigt som muligt, så hunden kommer til at bruge hovedet selv.

 

Fremgangsmåde:

  • Anbring en pude på en stol eller en skammel. Helst så puden er i hundens snudehøjde. Puden må helst ikke være for tung, men den skal alligevel have så meget tyngde, at den ikke bliver skubbet af stolen ved den mindste berøring.
  • Sid på gulvet sammen med hunden. Løft så puden og anbring en godbid på stolen. Lad så hunden spise godbidden. Gentag dette et par gange.
  • Når hunden er helt med på, at godbidderne kommer på stolen, begynder du langsomt at sænke puden, når hunden spiser godbidden, så puden kommer til forsigtigt at ramme hundens hoved. Hunden skal være tryg i situationen, så vær meget opmærksom på, hvordan din hund håndterer det.
  • Når hunden har vænnet sig til, at puden kommer ned og rører den, begynder du kun at løfte puden halvt op, så hunden selv skal skubbe lidt til puden for at få godbidden.
  • Derefter lægger du godbidden under puden og lægger puden helt ned ovenpå, så hunden selv skal skubbe puden helt op.
  • Når hunden er helt sikker på, hvor den finder godbidden og hvordan, kan du begynder at afgive kommandoen, inden den gør det. Det er vigtigt, at det er inden og ikke imens, for har hunden allerede startet adfærden er det ikke sikkert, den hører, hvad du siger.
  • Når du har brugt kommandoen nogle gange, kan du begynde at fjerne godbidden, og når hunden så stikker hovedet under puden for at lede efter godbidden, så klikker du eller siger dit markeringsord og belønner efterfølgende.
  • Når hunden er helt sikker på, hvad kommandoen betyder kan der arbejdes med tid. Hunden kan gemme sig i længere tid, og dette gøres ved at tilbageholde klikket/ markørordet og godbidden.

God fornøjelse.

Find også Vores Hund her: