Selfie

 

Selfie er et sjovt trick, der gør det lettere at tage billeder sammen med sin hund. Derudover er det et hyggeligt trick, fordi man får en krammer af hunden bagfra.

Der er mange, der tror, det er en begrænsning med små hunde, men det behøver det ikke nødvendigvis at være, da man kan lære hunden at være længere nede ad armen, og ikke nødvendigvis helt oppe ved ens nakke.

 

Inden du går i gang er det vigtigt, at du har et tydeligt billede af, hvordan jeres selfie skal se ud for jer. Det vil sige, at du har besluttet dig for, hvor din hund skal være – længere ned ad armen, helt oppe ved nakken og skal hunden kigge til højre eller venstre? Når du har et præcist billede af, hvordan slutresultatet af tricket skal se ud, er det lettere for dig at belønne smart og effektivt, så du hurtigere når i mål. Samtidig er det også lettere for din hund at indlære, da den hurtigere selv vil få et klart billede af, hvad du forventer af den under indlæringen. Dan dig derfor et tydeligt visuelt billede af, om hunden skal stå op, sidde ned, hvor skal henholdsvis venstre- og højre forpote være, og hvor skal hovedet være.

 

Fremgangsmåden er som følgende:

  • For at starte selfie-tricket er det en god ide at kunne lave Påskehare. I Påskehare sidder hunden med begge forpoter oppe på din arm.
  • Bed hunden lave Påskehare et par gange, så du får igangsat adfærden.
  • Derefter forlanger du, at hunden under øvelsen af Påskeharen skal placere sig længere oppe ad din arm.
  • Du rykker langsomt hunden op ad armen, i meget små skridt. Her er det vigtigt, at du belønner smart, så det kan betale sig for hunden at den placere sig i den position, som du ønsker. Det vil sige, at du placerer din belønning lidt længere oppe mod skulderen.
  • Når hunden er kommet helt op til skulderen eller din ønsket position, begynder du at belønne hunden i den position, som du gerne vil have dens hovedet har under Selfie. Hvis du f.eks. gerne vil have, at hunden ligger hovedet ned på din skulder, så er det i den position, som du skal belønne i.

 

God fornøjelse!

Find også Vores Hund her: