Påskehare

Påskehare er et trick, som i sig selv er sjovt og sundt for hunden at lære, men det er også et godt grundtrick, der er udgangspunktet for indlæringen af mange andre tricks. Det kan bland andet være udgangspunkt for trickene Be, Gi’ ti, Bamse og Selfie. Grunden til at Påskehare er sundt for hunde at lære, er at den er med til at træne hundens mave og core-muskulatur, og den skaber meget kropsbevidsthed hos hunden.

Inden du indlærer Påskehare, kan det være en fordel, hvis hunden har lært tricket Gi’ pote eller Gi’ ti.

Fremgangsmåden er som følgende:

   • Du starter med at have hunden siddende foran dig. I skal være placeret sådan overfor hinanden, at I har en god naturlige kontakt.
   • Først skal du i gangsætte en adfærd, så du hjælper din hund til at tænke i de rette baner. Det gør du ved, at du 2-3 gange beder den om at udføre Gi’ pote eller Gi’ ti og belønner for det. Så er din hund bliver bevidst om, at I arbejder med poterne.
   • Herefter sætter du din arm vandret foran hundens forpoter. Her afventer du, at din hund tager det mindste initiativ mod armen. Det vil sige, at du skal marker og belønne for interessen for armen, og herefter hæver dine kriterier for interessen.
   • Det næste kriterie er, at din hund skal sætte dens pote op på armen.
   • Herefter er dit kriterie, at din hund skal sætte begge poter op på armen. Især dette kriterie er svært for hundens muskulatur, da den virkelig skal bruge sine muskler for at få begge forben op og ikke kun et. Det er derfor ikke usædvanligt, at det tager lidt længere tid for hunden at opfylde dette kriterie. Her er det vigtigt du har tålmodighed og belønner hunden. Når du belønner for begge poter oppe på armen, så er det vigtigt du belønner opad, så hunden altid finder, at det kan betale sig at sidde med poterne oppe.
   • Når hunden ha forståelse for øvelsen, kan du sætte kommando på.

God træningslyst!

Find også Vores Hund her: