Middle

Dette trick har mange forskellige navne, det bliver det kaldt ”start”, ”hest”, ”hus”, ”center” og meget mere.  Tricket kan blandt andet ses til agility, hvor mange bruger det til hundens startposition, det det er lettere at placerer hunden rigtigt. Derudover kan det også bruges som grundtricket til andre tricks, så som Return eller Gå på fødder.

Middle er et trick, der kræver meget tillid og samarbejde. Derfor er det et trick, som kan være med til at opbygge en god relation mellem hund og ejer, hvis det indlæres på den rigtige måde og i hundens tempo.

For nogle hunde, kan det være rigtig svært, og andre vil finde det helt naturligt. Du skal derfor være meget opmærksom på din hund igennem hele processen, for hunden skal ikke have overskredet sine grænser, da træning skal være en sjov og positiv oplevelse. Husk mange hunde f.eks. er blevet korrigeret for at ”gå i vejen” og ikke stå, så man falder over dem, derfor kan det føles forkert, at pludselig skulle være imellem benene.

 

Fremgangsmåden kan være som følgende:

   • Start med at kaste en godbid på jorden, hvorefter du hurtigt stiller dig med ryggen til din hund med spredte ben, læner dig forover og kigger på din hund imellem dine ben. Marker og beløn hunden for at tage kontakt til dig mellem dine ben.
   • Når du har gjort det et par gange, afventer med din markering og belønning til hunden tager skridt hen mod dine ben eller endda går imellem dem. Når hunden befinder sig i positionen, som du ønsker, belønner du mange gange i positionen, så hunden bliver helt tryg ved at befinde sig der.
   • Herefter giver du hunden fri og kaster en godbid fremad. Det gør, at din hund oftest vil gå forlæns ud mellem dine ben og gå ned og tage godbidden. Når du belønner på denne måde, så er det lettere for din hund at finde tilbage til den rigtige position, da den står lige bagved dig. I takt med din hund bliver hurtigere og sikrere i at finde positionen, så kan du teste dens forståelse af positionen ved at kaste godbidderne til siden og endda fremad.
   • Når hunden har et helt klart billede af, hvor du gerne vil have den skal være, så kan du sætte kommando på. Det gør du ved at sige kommandoen lige før hunden er på vej ind mellem dine ben.

God træningslyst!

Find også Vores Hund her: