Hop op i armene

At ”hoppe op i armene” er et rigtig fedt trick med masser af wow-faktor. Det er en fed afslutning, og er også start på tricket hop op af og ned (boomerang). Tricket kræver en del tillid og samarbejde, derfor er det også ideelt som relationsopbyggende øvelse, men husk at gå langsomt frem. Hunden skal have enormt stor tillid, for at ville hoppe op i dine arme. Hunden skal tro på, at du griber den og have tillid til, at du passer på den, så den ikke kommer til skade.  Tricket må kun laves med udvoksede hunde, da hvalpe og unghunde er skrøbelige i led og sener, og derved let kan pådrage sig skader. Tricket skal laves på et underlag, hvor hunden står godt fast. Når det er sagt, er det et hyggeligt trick, og for en hund, der stoler på sin ejer, kan det ligefrem være en belønning i sig selv at få lov til at lave tricket.

  • Start med at sætte dig på gulvet, og få hunden op på skødet. Imens hunden sidder ved dig, fodrer du den med godbidder. Hunden må først gå ned, på dit releasesignal. Et releasesignal kan f.eks. være ”fri” eller ”værsgo”, det vigtige er bare at det er dig der giver den lov til at komme ned. Kan du se at hunden er på vej ned, så skynder du dig bare at give dit releasesignal, så det er dig, der har givet den lov. Start med korte intervaller, og forlæng dem i et tempo, så din hund er helt tryg ved situationen.
  • Når hunden selv søger op på skødet af dig, begynder du at sætte kommando på. På denne måde forbinder hunden den tætte kontakt med dig med kommandoen. Kommandoen kan eksempelvis være: ”hop”, ”Jump”, ”grib” eller ”kram”
  • Når hunden er helt tryg, begynder du at holde forsigtigt rundt om den. Men husk det skal være en god oplevelse for hunden, så der skal være rigeligt med belønninger. Dette step forbereder hunden til at du griber den.
  • Når hunden er helt tryg ved at være på skødet af dig på gulvet, sætter du dig op på en lav skammel, og gentager processen.
  • Derefter sætter du dig op på en stol.
  • Efter stolen stiller du dig op ad en mur/væg, så du står stabilt, her stiller du dig med let bøjet knæ så hunden har et sted at sigte efter. Du ”griber” kun hunden kort, husk at give dit releasesignal inden hunden hopper ned igen. (Det vil sige, at du skal være hurtig her)
  • Når hunden er helt tryg ved, at du griber den, rejser du dig helt op.

Husk det skal være sjovt, og der skal være masser af belønning. Hunden skal være helt tryg under hele processen.

God fornøjelse

Find også Vores Hund her: