Hemmelighed

Hemmelighed er et hyggeligt trick, der bygger på targetadfærd. Hemmelighed er et trick, som skaber stor begejstring, når man viser det til andre, og især børn kan lide dette trick. Tricket kræver et godt samarbejde mellem din hund og dig. At din hund kan håndtarget er en forudsætning for indlæring af denne øvelse. Du kan læse mere om håndtarget HER.

 

Fremgangsmåden:

  • Start med at lave håndtarget et par gange. Dette er for at gøre hunden opmærksom på, der arbejdes med hænderne.
  • Det er vigtigt, at din hund har forståelse for, at lave target forskellige steder. Derfor skal du afprøve forskellige positioner, altså du skal holde hænderne forskellige steder.
  • Når hunden har forståelse for at følge hænderne, gentager du processen, men siddende på samme måde som beskrevet ovenstående. Både med håndtarget ud til siderne og op og ned.
  • Herefter begynder du langsomt at sætte din hånd op til dit øre. Når din hund har fuld forståelse for at lave et håndtarget oppe ved øret, så kan du begynde at forme dine hænder som en ”tragt” og belønne for, at din hund tilbyder at sætte snuden op til din hånd/hænder, selvom du har ændret helhedsbilledet fra en flad hånd til en ”tragt”. Husk hele tiden at hold øje med, om din hund forstår ændringerne. Hvis ikke, så træder du et skridt tilbage i processen.
  • Når hunden har fuld forståelse for, at belønningen falder ved at stikke snuden ind i ”tragten”, siger du den ønsket kommando lige før, at hunden tilbyder at stikke snuden ind i ”tragten”.

 

God fornøjelse!

Find også Vores Hund her: