Gi' ti

I tricket gi’ ti skal hunden lave en high five med begge poter på en gang. Tricket er sjovt at vise, og er lidt af et show trick. Udover at det er et sjovt og hyggeligt trick har det faktisk også den fordel at det træner mavemusklerne hos hunden og øger hundens kropsbevidst hed samt kropskontrol. Kropsbevidsthed og kropskontrol er med til at forbygge skader, og kan være en fordel, hvis man agter at træne noget, hvor der er brug for præcision så som rally, lydighed eller agility.

Gi’ pote er et rigtig godt udgangspunkt for mange andre tricks, og kan hunden først give pote kan man nemt lære den at vinke, high five og gi’ ti.

Gi’ ti kan indlæres på følgende måde

   • Når hunden kan kende tydeligt forskel på ’high five’ og gi’ pote, kan man videreudvikle til gi’ ti.
   • Du sætter begge hænder lavt op foran hunden og venter på, at hunden rører dine hænder med bare en pote, dette gentager du og markerer eller roser du efterfulgt af en godbid.
   • Når hunden har forstået, at det er poten, der skal ramme dine hænder, sætter du kriteriet op til at hunden skal ramme med begge poter. Det kræver en del tålmodighed – ha’ is i maven og giv hunden tid og rum til selv at forsøge at løse ”opgaven”.
   • Har hunden én pote på dine hænder og stadig den anden i jorden, skal der markeres eller roses efterfulgt af en godbid, for hvert enkelte lille ryk på den pote, der er på jorden.
   • Når begge poter er kommet op på hænderne, er det vigtigt at markere eller rose efterfulgt af en godbid. De første par gange skal belønningen være ekstraordinær og virkelig god.
   • Når hunden har ramt hænderne et par gange, sætter du en kommando på, for eksempel: ”gi’ ti” lige idet hunden rører hænderne med begge poter. Det gentages nogle gange.
   • Når det sidste step er gentaget en del gange kan man afprøve om kommandoen sidder fast. Giv kommandoen og afvent at hunden giver pote. Hvis den ikke kan det endnu, vender du tilbage til sidste step, og gentager en del gange mere.

 

God fornøjelse