Flov

Når hunden spiller flov, skal den have den ene forpote over snuden. Det kan både være i liggende eller siddende stilling. For at lærer sin hund det, skal man bruge nogle små klistermærker. Der må ikke være for kraftigt klister på. 

Det er lettest at starte i en dæk, da der er kortere op til snuden, end hvis hunden er i en sit.

Fremgangsmåde: 

  • Man starter med at sætte et klistermærke på siden af snuden, så vil hunden formodentligt prøve at fjerne klistermærket med poten. Hver gang poten rører snuden, markerer eller roser du efterfulgt af en godbid. Denne proces gentages indtil, hunden med det samme bruger poten når klistermærket kommer på.
  • Når hunden har fanget det med klistermærket, så prikker man på snuden med fingeren, så hunden tror, man har sat klistermærket på. Så snart hunden rører snuden (uden klistermærket) med poten markerer eller roser du efterfulgt af en godbid. Tilbyder hunden ikke at røre med poten, når du prikker (og ikke sætter klistermærke på), så skal det forrige trin gentages nogle flere gange.
  • Når hunden har forstået kæden, prik på snuden fra dig à rør snuden med poten, og det er lykkedes 4-6 gange i træk, så sætter du kommando på. Du begynder, at sige ”flov”, hver gang hunden rør snuden med poten. Så forbinder hunden poten på snuden med kommandoen ”Flov”.
  • Når i har lavet den gentagelse nogle gange, forsøger du at give kommandoen uden at rører snuden. Fungerer det ikke, går du tilbage til at prikke på snuden og gentager nogle flere gange, for så er det fordi, du er gået for hurtigt frem. Husk at markere eller rose efterfulgt af en godbid.
  • Når hunden har forstået kommandoen, uden prikket, så begynder du at tilbageholde markering eller rose efterfulgt af en godbid. Derefter øger du tiden hunden skal have poten på snuden.
  • Når hunden er sikker i at udføre de ovenstående trin i en dæk, så kan du prøve at give kommandoen i en sit.
  • Hvis ikke det fungerer i en sit, så kan du gå et par skridt tilbage i den nye udgangsposition. 

 

God Fornøjelse.

 

Find også Vores Hund her: