Bil

Det er et fedt trick, som man kan bruge som hverdags stimulering af hunden. Især små børn er begejstret for dette trick, for her kan de være med i udførelsen af det.

Det er en forudsætning for indlæringen af dette trick, at hunden kan et target. Det kan du læse mere om HER. Derudover er det også en stor fordel, hvis hunden kan et håndtarget og kan overføre det på forskellige genstande. Håndtarget kan du læse mere om HER.

 

Husk på dette bare er en fremgangsmåde ud af mange, så det kan godt ske, at nogle hunde springer nogle steps over, imens andre hunde skal følge hvert step.

 

Fremgangsmåden er som følgende:

  • Stil legetøjsbilen foran hunden, der som udgangspunkt står op. Du skal klikke/marker efter fulgt af en belønning for enhver interesse for bilen.
  • Når hunden er blevet belønnet nogle gange for at tage interesse til bilen sætter du kriteriet op til, at hunden skal røre ved bilen. Det er ligegyldigt, om den rører med poterne eller snuden. Kravet er bare, at den skal røre ved bilen.
  • Når hunden har taget fysisk kontakt med bilen et par gange, skærper du dine kriterier, så det kun er belønninger med snuden, der udløser et klik/marker efterfulgt af en godbid.
  • Når hunden er sikker på, at det er snudens berøring med bilen, der udløser en belønning, sætter du kravet op til, at bilen skal bevæge sig, inden du klikker/marker og efterfølger med en godbid.
  • Når hunden har forstået, at bilen skal bevæge sig, før det udløser en belønning, introducerer du target. Dette gøres ved at få hunden til at stille sig på target nogle gange, hvor den bliver belønnet for det.
  • Derefter stille du hunden på target, hvorefter du langsom triller bilen hen mod hunden. Du skal være skarp om kriteriet med target, så hunden kun bliver belønnet, hvis den skubber til bilen samtidig med, at bagbenene er på target.
  • Når hunden mestre dette på kort afstand, kan du begynde at øge afstanden og varierer i hvor mange gange bilen skal frem og tilbage, inden det udløser en belønning

 

God fornøjelse

Find også Vores Hund her: