Trick-træning

Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund, da det både er god hjernegymnastik for dig og for hunden, men det udbygger også i den grad relationen mellem jer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Det vil sige, det gavner jeres relation ligegyldigt om, der snakkes om træning, almindelig hverdags lydighed eller opdragelse. Derudover er det også sjovt at vise andre de tricks hunden har lært. Tricks gavner også kropskontrollen, og på den måde forebygges der skader hos hunden og sidst, men ikke mindst, bliver hunden dejligt velstimuleret og tilfreds.

At træne tricks skal, som sagt være sjovt. Derfor er det vigtigt at fokus er på, hvad der lykkedes, det vil sige, at succeserne skal dyrkes. Det skal være positivt for hunden at træne tricks.

Når man træner tricks, er det en god ide at træne efter shaping principperne. Shaping-principperne betyder, at hunden selv skal tilbyde den ønsket adfærd, hvor man så kan belønne for den ønskede adfærd og ignorer det der ikke ønskes. Dette giver en positiv indgangsvinkel for både hund og ejer. Det er en meget positiv måde at træne på, da man som ejer hele tiden, skal hold øje med de små ting, som hunden gør rigtigt og fremelske det, man godt kan lide. 

Der kan også bruges lokning i trick træningen. Dette er også en positiv forstærkning og en positiv måde at træne på.

Her på denne side, kan du finde forskellige tricks, du kan lærer din hund. Du vil under hvert enkelt trick kunne finde en video, samt en dertilhørende beskrivelse af, hvordan du kan indlære din hund tricket. De fleste tricks vil der være forskellige løsningsmodeller til.

Fordele ved at træne tricks med din hund:

  • Øger samarbejde mellem hund og ejer.
  • Det kan trænes over alt.
  • Hunden behøver ikke nogen forudsætninger, alle kan være med.
  • Øger hundens kropskontrol.
  • Opbygger muskler.
  • Øger smidigheden hos hunden.
  • Er underholdende for både hund og ejer.
  • Aktiverer og stimulerer hunden så den bliver dejlig træt.

Herunder er en lille video med nogle af alle de tricks du og din hund kan komme til at lære, og længere nede tilføjer vi trick-tutorials lidt ad gangen. De har fået stjerner efter sværhedsgrad, dvs én stjerne er et let trick og fem stjerner er et meget svært trick. 

Rigtig god fornøjelse med trick-træningen!

Bakke

4/5

En af de øvelser, der kan svære at lære sin hund er at bakke væk fra en. Øvelsen kaldes mange ting, så som bak, væk, tilbage og lignende.

Bamse

5/5

Bamse er et trick, der er både er godt for hundens coremuskulatur, men også for jeres samarbejde.

Be

1/5

At få din hund til at be, så det ligner den beder en lille bøn, er et sjovt og ret nemt trick at indlære

Bil

2/5

Det er et fedt trick, som man kan bruge som hverdags stimulering af hunden. Især små børn er begejstret for dette trick, for her kan de være med i udførelsen af det.

Buk

2/5

Bukke er et sjovt trick, da man både kan imponere med sin høflige hund, men det er samtidig et trick, der er godt i kæder, for det er godt at slutte af med. 

Cirkel

2/5

Cirkel er et trick, der kan overføres til mange ting. I alt sin enkelthed, er det meningen at hunden skal cirkle om et objekt

Danse

2/5

Danse er det er et hyggeligt lille trick, de fleste hunde elsker at lave, når de har lært det

Danse om juletræ

5/5

Danse om juletræ er et sejt trick, hvor man kan lave søde videoer af sin hund eller vise det til venner og familie

Elefant

5/5

Et rigtigt cirkus-trick, der samtidig træner hundens bagpartskontrol.

Flov

5/5

Flov er et af de svære tricks, men det er vildt imponerende, og sjovt at kunne vise frem til vennerne. 

Foto: TDC Foto

Fødder

4/5

Fødder er et rigtig sjovt party-trick, som er fedt at vise frem. Samtidig er det et trick, som der kræver rigtig meget samarbejde, tillid og kropskontrol.

Gi' Pote

1/5

Et let lille trick, og en klassiker som alle hunde næsten burde mestre. Smart at kunne når der skal klippes negle eller tørres poter.

Gi' ti

2/5

I tricket gi’ ti skal hunden lave en high five med begge poter på en gang. Tricket er sjovt at vise, og er lidt af et show trick.

Hemmelighed

2/5

Det er fedt at høre hemmeligheder, men hvorfor så ikke dele hemmeligheder med vores pelset venner?

High Five

1/5

Det er altid fedt at få en high five. Derfor er det da oplagt at lærer ens pelsven at high five

Hide

3/5

Hide er et hyggeligt  trick, hvor hunden skal gemme sit hoved  i en kasse. Det er sjovt, og kan blive en slags gemmeleg, for hele familien.

Holde stok

4/5

Holde om stok er et fedt trick, der er sjovt, hvis man gerne vil tage nogle gode billeder af hunden

Hop op i armene

5/5

At ”hoppe op i armene” er et rigtig fedt trick med masser af wow-faktor.

Hoved

1/5

Hoved er et nemt trick at lærer sin hund, og det er mega praktisk trick at kunne, når man skal tage billeder. 

Hvad for en hånd vil du have?

1/5

Hyggeligt og nem trick, der er sjovt at vise frem, du kan lære din hund

Kasse

4/5

Kasse-tricket er et sjovt og imponerende trick, der samtidig træner hundens balance og kropskontrol.

Foto: Cecilie Graversen

Kravle

4/5

AT få hunden til at kravle er et trick som der imponerer gæsterne ved middagsselskabet, og samtidig er det en god kropskontrol øvelse.

Foto: Cecilie Graversen

Lette ben

5/5

Lette ben er et sjovt og underholdende trick, der kan være hyggeligt at vise til venner og bekendte. Det giver hunden en del kropskotrol. 

Luk

2/5

At få sin hund til at lukke skabe, skuffer eller døre er meget nyttigt

Middle

2/5

Dette trick har mange forskellige navne, det bliver det kaldt ”start”, ”hest”, ”hus”, ”center” og meget mere. 

Pakke ind

3/5

Hvem har ikke lyst til at få en julegave med en hund indeni? Det kan du prøve at få ved at lære din hund at pakke sig selv ind i en pakke. 

pÅSKEHARE

3/5

Påskehare er et trick, som i sig selv er sjovt og sundt for hunden at lære, men det er også et godt grundtrick, der er udgangspunktet for indlæringen af mange andre tricks

Rydde op

5/5

At lære hunden at rydde op er et sjovt ”show” trick. Det er et trick, der har mange elementer, hvilket betyder, at det er komplekst at indlære

Selfie

3/5

Selfie er et sjovt, men samtidigt nyttigt trick, der gør det lettere at tage selfier med din hund. 

Foto: TDK foto

Slalom mellem ben

3/5

Slalom mellem ben er et nyttigt, sjovt samarbejdskrævende og relationsopbyggende trick. 

Slikke om munden

5/5

Tunge, altså slikke sig om munden, er et hyggeligt lille trick, der er sjovt at vise frem til en familiefest eller til vennerne. 

spille død

1/5

At få hunden til at spille død er et hyggeligt trick, især børn synes er sjovt. Det også et nyttigt trick, da det er med til at give hunden en bedre kropsforståelse, og træne dens coremuskulatur.

struds

2/5

Struds er et rigtig sjovt ”show” trick.Det kræver ikke meget af hunden, til gengæld er det noget man kan imponere og underholde gæster med. 

Tårn af hænder

2/5

Det er et sjovt og hyggeligt trick, da det er er sjovt at vise frem, men det er også bare en hyggelig aktivitet, som man kan lave hjemme i sofaen.

Vinke

2/5

Vinke er et sjovt trick, der kan sprede meget glæde. Det er lidt af et show trick, der kan være sjovt at benytte i forskellige situationer. 

Find også Vores Hund her: