Trick-træning

Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund, da det både er god hjernegymnastik for dig og for hunden, men det udbygger også i den grad relationen mellem jer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Det vil sige, det gavner jeres relation ligegyldigt om, der snakkes om træning, almindelig hverdags lydighed eller opdragelse. Derudover er det også sjovt at vise andre de tricks hunden har lært. Tricks gavner også kropskontrollen, og på den måde forebygges der skader hos hunden og sidst, men ikke mindst, bliver hunden dejligt velstimuleret og tilfreds.

At træne tricks skal, som sagt være sjovt. Derfor er det vigtigt at fokus er på, hvad der lykkedes, det vil sige, at succeserne skal dyrkes. Det skal være positivt for hunden at træne tricks.

Når man træner tricks, er det en god ide at træne efter shaping principperne. Shaping-principperne betyder, at hunden selv skal tilbyde den ønsket adfærd, hvor man så kan belønne for den ønskede adfærd og ignorer det der ikke ønskes. Dette giver en positiv indgangsvinkel for både hund og ejer. Det er en meget positiv måde at træne på, da man som ejer hele tiden, skal hold øje med de små ting, som hunden gør rigtigt og fremelske det, man godt kan lide. 

Der kan også bruges lokning i trick træningen. Dette er også en positiv forstærkning og en positiv måde at træne på.

Her på denne side, kan du finde forskellige tricks, du kan lærer din hund. Du vil under hvert enkelt trick kunne finde en video, samt en dertilhørende beskrivelse af, hvordan du kan indlære din hund tricket. De fleste tricks vil der være forskellige løsningsmodeller til.

Fordele ved at træne tricks med din hund:

  • Øger samarbejde mellem hund og ejer.
  • Det kan trænes over alt.
  • Hunden behøver ikke nogen forudsætninger, alle kan være med.
  • Øger hundens kropskontrol.
  • Opbygger muskler.
  • Øger smidigheden hos hunden.
  • Er underholdende for både hund og ejer.
  • Aktiverer og stimulerer hunden så den bliver dejlig træt.

Herunder er en lille video med nogle af alle de tricks du og din hund kan komme til at lære, og længere nede tilføjer vi trick-tutorials lidt ad gangen. De har fået stjerner efter sværhedsgrad, dvs én stjerne er et let trick og fem stjerner er et meget svært trick. 

Rigtig god fornøjelse med trick-træningen!

Danse

Danse er det er et hyggeligt lille trick, de fleste hunde elsker at lave, når de har lært det

2/5

Elefant

Et rigtigt cirkus-trick, der samtidig træner hundens bagpartskontrol.

5/5

Gi' Pote

Et let lille trick, og en klassiker som alle hunde næsten burde mestre. Smart at kunne når der skal klippes negle eller tørres poter.

1/5

High Five

Det er altid fedt at få en high five. Derfor er det da oplagt at lærer ens pelsven at high five

1/5

Hide

Hide er et hyggeligt  trick, hvor hunden skal gemme sit hoved  i en kasse. Det er sjovt, og kan blive en slags gemmeleg, for hele familien.

2/5

Kasse

Kasse-tricket er et sjovt og imponerende trick, der samtidig træner hundens balance og kropskontrol.

3/5

Foto: Cecilie Graversen

Slalom mellem ben

Slalom mellem ben er et nyttigt, sjovt samarbejdskrævende og relationsopbyggende trick. 

4/5

Slikke om munden

Tunge, altså slikke sig om munden, er et hyggeligt lille trick, der er sjovt at vise frem til en familiefest eller til vennerne. 

5/5

struds

Struds er et rigtig sjovt ”show” trick.Det kræver ikke meget af hunden, til gengæld er det noget man kan imponere og underholde gæster med. 

1/5

Vinke

Vinke er et sjovt trick, der kan sprede meget glæde. Det er lidt af et show trick, der kan være sjovt at benytte i forskellige situationer. 

2/5

Find også Vores Hund her:

Luk menu