Target

Targetadfærd handler om, at hunden lærer at berøre en genstand, eller f.eks. din hånd, med en del af kroppen (eller blikket) og evt. at fastholde berøringen (eller fokus) på target. 

Targetøvelser lærer bl.a. hunden, at dens eget initiativ har betydning – den kan få noget til at ske ved at tilbyde noget. Det er selvtillids- og relations-opbyggende, og det kan derfor ofte hurtigt blive en af hundens yndlingsøvelser.

Her på siden kommer vi mest til at koncentrere os om snudetarget, hvor hunden dutter på noget med sin snude, og potetarget, hvor hunden rører ved en plade/genstand med en eller flere poter.

Target anvendes ofte som hjælperedskab til indlæring af andre øvelser, og det er derfor et godt værktøj at have. De forskellige typer targetøvelser kan være nyttige i mange typer hundesport. For eksempel er potetarget rigtig god at kunne, hvis du skal dyrke lydighed, rally-lydighed eller agility. Snudetarget er for eksempel god at mestre, hvis du gerne vil gå til lydighed, rally-lydighed eller nosework.

Hagetarget, hvor hunden lægger hagen på din hånd eller en genstand, for eksempel et møbel, kan være rigtig god i forbindelse med dyrlægebesøg og frivillig håndtering, som når du skal klippe negle eller børste hunden. Altså hvor hunden kan vælge at stå stille og lade sig undersøge ved at fastholde sit hagetarget, eller sige at den har behov for en pause ved at bryde sit hagetarget. 

potetarget

Potetarget er et nyttigt redskab i meget træning, men er også et sjovt lille trick at lege med med sin hund. 

Snudetarget / håndtarget

Lær din hund at dutte på din hånd på kommando – og at fastholde trykket med næsen. En sjov øvelse der kan bruges til mange ting!

Find også Vores Hund her: