Træning

Når man får sig en hund, er der mange overvejelser, man skal gøre sig. En af de vigtigste overvejelser er, hvilken form for træning, man vil med sin hund. Træning er mange ting, og alle gør det med deres hunde, for det er alt fra hverdags opdragelse til at gå til en eller form for hundesport. Der findes mange  forskellige fremgangsmåder.

Voreshund.dk går ind for positiv træning, det vil sige, at der opfordres til at belønne alt ønsket adfærd og ignorere uønsket adfærd. En tommelfingerregel for positiv træning er at huske at ligge mærke til, når hunden tilbyder dig det du gerne vil have og belønne, når den gør det rigtige. Det er vigtigt ikke bare at regne med, at når den gør det rigtige, er det en selvfølge. Man skal fejre og belønne den ønskede adfærd.

At gå til træning med sin hund er en rigtig god ide. Om det bare er for at have noget kvalitetstid med sin hund, eller om det er for at udmærke sig i en eller anden form for hundesport. Uanset hvad, så styrker det relationen mellem hund og ejer, og det stimulerer og aktiverer hunden. Der findes mange klubber med en bred vifte af hundetrænings tilbud.

Under dette punkt vil du kunne finde inspiration til, hvordan du blandt andet kan indlære basis ting så som sit, stå og dæk, men du vil også kunne få ideer til andre ting, du kan træne med din hund. Det kan være forskellige tricks, eller hvordan du opbygger en bedre relation gennem forskellige kontaktøvelser. Det vil sige, at der er artikler om konkrete øvelser og bestemt adfærd, du som hundeejer måske gerne vil have din hund til at udføre på kommando. Beskrivelserne af indlæringen af øvelserne er selvfølgelig vejledende og bare forslag til indlæring, for der findes altid flere måder at indlære konkrete øvelser på.

Find også Vores Hund her: