Stress

Stress hos hunde er mere normalt, end man umiddelbart skulle tro. Hunde kan nemlig blive stressede af mange forskellige årsager. Nogle hunde bliver stressede af at køre i bil eller ved besøg hos dyrlægen. Andre kan blive stressede af at være alene hjemme eller ved for meget eller lidt aktivering. Ofte tænker vi som ejere ikke over, at vores hunde stresser, indtil hundens stress er så alvorlig, at den er svær at overse. Stress kan bl.a. opstå, når ejere i god tro aktiverer deres hunde forkert, f.eks. gennem daglige cykelture, boldkast i håb om at få brændt noget krudt af hos hunden. Disse handlinger kan ved første øjekast virke positive, men kan desværre have negative konsekvenser for hunden.

Mange af de følgevirkninger, som stress giver, er på mange måder lig dem vi som mennesker oplever. Dette kan være ting såsom hjertebanken, mavesmerter, vægttab, hyppige infektioner, ulyst, træthed, irritabilitet, angst, koncentrationsbesvær og meget mere. De adfærdsmæssige symptomer har også ligheder med os mennesker, såsom aggressivitet, hyperventilation, apati, hyperaktivitet osv. Dette skyldes, at det er de samme hormoner, der er på spil, når stress rammer os mennesker – navnlig adrenalin og kortisol, også kendt som stresshormonerne.

Det er svært at lave nogle generelle retningslinjer for at undgå, at vores hunde bliver stressede, da alle hunde er vidt forskellige – ikke kun racemæssigt, men også i forhold til personlighed, køn, alder, historik, ejer osv. Nogle hunde elsker bilture, hvor andre i stedet hader det, osv. Dog er det vigtigste altid at have sin egen hund for øje, da du som ejer oftest er den, der kender lige netop din hund allerbedst.

Her ved VoresHund vil vi forsøge at hjælpe jer til at lære at forstå, hvordan stress kan påvirke jeres hund, samt forsøge at give jer de bedste redskaber til bedre at forstå hvad og hvilke ting man kan gøre for at hjælpe sin hund bedst muligt. Vores artikler indenfor emnet vil primært tage udgangspunkt i den nyere forskning indenfor området for at undgå velmente men forældede guidelines, for at give vores hund den bedst mulige livskvalitet.

Find også Vores Hund her: