Voreshund, Dansk svensk gårdhund, dansksvenskgårdhund, DSG, senior hund Voreshund.dk VoresHund Vores hund gåtur luftetur luftningSenior hund Liva Dansk/svensk gårdhund gammel hund gråsnude ældre hund hund pension seniorhund

Seniorhunden

” Raising a dog is like a rainbow… Puppies are the joy at one end. Old dogs are the treasure at the other”.

Fremskridt indenfor ernæring og veterinær medicin har medført, at hunde lever længere end tidligere. Hundes otium er for mange ejere en periode, hvor båndet mellem hund og ejer er meget stærkt. Ejeren kender hundes personlighed, som kun synes at vokse igennem årerne, samt begge parter kender hinandens vaner og reaktioner.

Hvornår er ens hund egentlig senior?
Generelt betegner man hunde på 7 år og opefter som seniorer, men hunderacens størrelse og fysiske karakter påvirker meget ældningsprocessen. Dog har særligt størrelsen på hunden stor indflydelse, da f.eks. en Berner Sennen i gennemsnit bliver 6-8 år gammel, mens en gravhund i gennemsnit bliver mellem 12 til 16 år gamle. Det er således forskel på den enkelte hund, og hvornår en hund kan karakteriseret som senior, men generelt anses 7 år som overgangen til senior.
Selvom hundene bliver ældre, skal livskvaliteten ikke mindskes. En glad seniorhund er kendetegnet ved at hunden er glad for aktivitet, lufteture og motion – dog er behovet mindre end tidligere. Med alderen ændres og reguleres hundens fysiske funktioner, f.eks. kan en senior have ser dårligere, hører dårligere, sover mere, får nedsat muskelstyrke, og ikke har behov for og lyst til så megen motion som tidligere. Disse ændringer ikke på nogen måde udtryk for dårlig livskvalitet, og det er helt naturligt.

Dette er dog en periode af hundens liv hvor vi skal være særlig opmærksomme på, at ligesom ældre mennesker, har ældre hunde også flere sundhedsproblemer end yngre hunde. Alderstegnene kommer gradvist, og det er sjældent man som ejer lægger mærke til de allerførste tegn med det samme. 

Her på VoresHund.dk vil der løbende komme opslag op om, hvordan du kan sikre en god livskvalitet og aktiviteter for din seniorhund, så den får det bedst mulige otium. Som hundeejer kan du hjælpe din seniorhund rigtig meget, og sammen kan I få en fantastisk tid.

God læselyst, og såfremt du har nogle ønsker til emner der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, og der vil blive kigget på det.

Find også Vores Hund her: