Weight-pull

Weightpull er en sport, hvor hunde skal trække noget. Enten kan hunden trække en vogn, hvor der læsses vægt på, eller også kan hunden lave et ”drag”, hvor den trækker noget tungt efter sig. Vogntræning er på kortere distancer, hvor vægten bliver øget, så her er det styrken man tester. Drag er distancer man træner, og dermed udholdenhed.  Til sporten benyttes specielt seletøj, der gør det muligt for hunden at trække uden at få skader. I Weightpull gælder det om at få trukket den størst mulige vægt på en slæde eller vogn frem til mål.

Der er ikke én klub og et regelsæt for Weightpull i Danmark, men der er hele tre klubber på hver deres regelsæt. De tre klubber hedder APA, EWPL og W3PO.

Weightpull kan udføres af alle hunde; men naturligvis er det ofte hunderacer, der er meget stærke og egnede til trækarbejde, der dominerer sporten. Hunde er siden tidernes morgen blevet benyttet som trækdyr, og det er denne arbejdsopgave, man efterligner ved Weightpull.

For at hunden skal kunne trække alle de kilo, er det vigtigt at hunden er i god form, og hunden langsomt er blevet trænet op til denne form for arbejde. Først skal hunden lærer at trække på den rigtige måde, og først derefter tilføjer man vægt. Denne langsomme tilvænning og indlæring af sporten er vigtig for, at hunden ikke pådrager sig unødvendige skader.

Da sporten først kom til Danmark i 2004, mødte sporten rigtig meget modstand. Der er stadig en del modstander af sporten. Modstanderne mener, at det er dyrplageri, at lade hundene trække, når det ikke er nødvendigt. Men indenfor sporten bliver der lagt stor vægt på at træningen foregår på hundens præmisser og med masser af positiv forstærkning.

 

Læs meget mere om Weigtpull her

 

Eller på den amerikanske side herVideoer:

https://www.youtube.com/watch?v=M9NpL4gTM5w

https://www.youtube.com/watch?v=rm7v78Pwub0

https://www.youtube.com/watch?v=arCOVKxGy9E