Nosework

Nose Work er DKK’s nye trænings- og konkurrencedisciplin. Sporten stammer oprindeligt fra USA, og den har hurtigt udviklet sig til en kæmpe succes. Nose Work er betegnelsen for en ny hundesport, hvor man træner hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer. Derudover er der et ekstra element, når man avancerer, at hunden skal kunne diskriminere forskellige dufte fra hinanden.

Udover at være en konkurrencesport, med mulighed for at gå til officielle prøver i DKK-regi, er det en sjov og udfordrende ”næseaktivitet” for alle hunde, uanset race og alder. Du kan træne for sjov for at motivere og udfordre din hund, eller du kan træne med henblik på at gå til konkurrencer/prøver.

Nose Work er en fantastisk mulighed for at bruge hundens energi på en udfordrende og spændende måde. Næsearbejde udfordrer hunden både fysisk og mentalt, og det kan bruges som en primær træningsform, men alternativt også som et supplement til anden træning. Sporten kan være med til styrke hundens evne til at arbejde fokuseret og give den andre udfordringer end andre træningsformer.

I en stor del af denne træningsform, skal hunden arbejde selvstændigt, hvor føreren er med som støtte. Føreren er selvfølgelig med, men en stor del af førerens arbejde er at håndterer snoren. Så der ikke kommer knuder på. Førerens vigtigste job er at læse hunden og dens signaler og støtte den, når der er brug for det og lade den arbejde selv, når den kan. Derfor går meget af tiden i Nose work med at lære de enkeltes hundes kropssprog.

I modsætning til andre konkurrence- og prøveformer arbejder hund og fører i et område uforstyrret af andre hunde, hvilket også gør Nose Work til en mulighed for hunde som har udfordringer med at begå sig i tætte miljøer med mange andre hunde.

Læs mere om Nose work her 

Nose Work er bygget op omkring søgning af 3 forskellige dufte i 4 forskellige miljøer:

Beholder-/kassesøg

Indendørssøg

Udendørssøg (afgrænset område)

Køretøjssøg (rundt om)

I Danmark under DKK arbejder man med følgende dufte i form af æteriske olier:

Lavendel

Eukalyptus

Anis


Se video her

 

 

 

Find også Vores Hund her: