Kørekort til hund

Kørekort til Hund er særligt henvendt til dem, der ønsker sig en god familiehund. Som er nem at håndterer i hverdagen, og som kan den basale lydighed, der gør hverdagen nemmere.

I Kørekort til Hund er der tre niveauer og sværhedsgraden i øvelserne stiger fra niveau til niveau. På laveste niveau skal hund og ejer blandt andet vise, at hunden er ID-mærket, som loven foreskriver samt, at hunden kan følge ejeren i løs line og vente roligt ved havelågen. På sølv- og guld-niveauerne skærpes kravene til teamet, og på guld-niveau skal ejeren kunne standse den løse hund, når den er på vej væk, ligesom hunden skal komme, når ejeren kalder, og hunden skal gå i kurven, når den bliver bedt om det. For at stige i niveau skal man til prøver, hvor man kan bestå det niveau, man har gået til træning i. Man kan først gå videre til næste niveau, når man har bestået det forrige niveau.

På alle tre niveauer skal ejeren svare rigtigt på flere relevante teoretiske spørgsmål omkring pligter og ansvar forbundet med det at holde hund. I træningen, såvel som ved opnåelse af Kørekort til Hund, lægges der meget stor vægt på ejerens evne til at motivere sin hund og hundens arbejdsglæde.

Kørekort til Hund er baseret på positive trænings metoder, og samarbejdet mellem hund og fører vægtes højt.

Aktiviteterne omfatter blandt andet:

Miljøtræning – forskellige eksklusioner til blandt andet by, skov og evt. virksomheder.

Dagligdags forstyrrelser – hunden lærer at forholde sig roligt i forskellige dagligdags situationer, hvor den uden tilvænning ville være blevet forskrækket.

Socialt samvær – fornuftig omgang med fremmede hunde og mennesker.

Indkald og håndteringsøvelser – ejeren får ideer til daglig træning.

Gå i line – hunden lærer at følge sin ejer i løs line også, når den møder hunde og mennesker.

Søgeudvikling – hundens interesse for at bruge næsen til at søge udvikles på en sjov og spændende måde.

Øvelser i samarbejde – her gives forslag til en masse sjove “hunde-tricks”, som giver hunden sund aktivering i dagligdagen. Et sjovt alternativ til almindelige lydighedsøvelser.

Teoriundervisning – der sikrer nødvendigt kendskab til egen hund, hundeloven m.v.

 

Læs meget mere her

 

Find også Vores Hund her: