Hundesport

Uanset om du er konkurrencemenneske eller ej, så findes der så mange forskellige slags hundesportsgrene, at der helt sikkert er en sportsgren som passer lige nøjagtig til dig og din hund. Næsten alle har hørt om agility og lydighed, men derudover findes der også populære sportsgrene som Rally, Trick-færdighedsprøverne, Nosework eller Heelwork to Music bare for at nævne nogle relativt nye sportsgrene, men som har vundet hurtigt indpas i den danske og udenlandske hundeverden.

Derudover er der nogle mere racespecifikke sportsgrene, men dermed ikke sagt, at alle hunderacer ikke kan deltage. Disse hører man måske ikke så meget om ude i offentligheden. Det kan blandt andet være jagttræning, hvor der differences mellem retrievertræning ogtræning for stående jagthunde eller det kan være Lure-coursing, Dockdiving eller Weightpull. Uanset hvad du finder inspirerende eller motiverende, så er der næsten altid garanti for, at din hund også synes det er fedt! Oftest synes hunde bare det er sjovt at lave noget med sin ejer, så så længe du er glad, begejstret og entusiastisk, så er din hund det oftest også.

Måske er din hund helt vild med at bruge sin næse, men du er ikke så interesseret i nose work? Så kan det være det er sporarbejde I skal kaste jer over f.eks.

Nogle gange kan både hund og ejer køre død i en sportsgren, hvor det kan værende motiverende og fremmende for jeres samarbejde, hvis man tager en sæson eller to med en helt ny sportsgren, for derefter at vende tilbage til den oprindelige sportsgren med fornyet energi og ”sult”.

Uanset hvad du vælger I skal gå til, så behøver man ikke at ville deltage i konkurrencer. Man kan sagtens træne op til det højeste niveau eller konstant forfine sine færdigheder uden at stille til konkurrencer. Det skal jo helst være det daglige træning som driver lysten og værket, for dem er der trods alt mest af.

Al dette kan du få inspiration og input til her på siden. God læselyst, og såfremt du har nogle ønsker til emner der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, og der vil blive kigget på det.

Find også Vores Hund her: