Foder

Markedet for hundefoder boomer. Aldrig før har der været så mange forskellige mærker og så mange forskellige meninger, om hvad et godt foder udgør. Spørger du i din omgangskreds eller på f.eks. facebooksider, vil du med al sandsynlighed få et hav af forskellige svar, på hvad der er de bedste mærker eller type. Men hvad er en hund egentlig rent biologisk, og hvad har den bedst af at spise i forhold til dens art og krop?

Når det kommer til foder, er det allervigtigst at holde øje med sin egen hund og gøre sig forskellige tanker –såsom om er det en hvalp, unghund, voksen eller senior? Har den en pæn, blank pels og sund hud? Har den fedtet eller tør pels? Trives hunden? Vil den spise sin mad? Har den normal afføring og hvor hyppigt? Har den nogle sygdomme, der kræver special kost? Har den nogen skavanker i form af f.eks. gigt? Hvordan er den kropsmæssigt? For tynd, for tyk eller tilpas?

Trives hunden i bedste velgående, så betyder det højest sandsynligt, at det foder du allerede giver din hund, er fint. Hunde er ikke alle ens, hvorfor nogle trives bedst på et foder og andre på en anden type. Der er også andre ting, der skal overvejes, når det kommer til valg af foder, såsom pengepung, behov for rådgivning, hundetype, aktivitetsniveau og meget mere.

Netop valget af hundefoder er ofte en svær opgave for os som hundeejere, fordi vi simpelthen ikke ved, hvad vi skal se efter, når vi køber foder. Mange bruger f.eks. det samlede proteinindhold som guideline – men kan det have betydning, om dette protein stammer fra f.eks. bønner eller kød? Andre undgår korn, nogle majs og/eller gluten. Men hvad er egentlig vigtigst?

Her hos VoresHund vil vi forsøge at hjælpe jer bedst muligt igennem denne jungle af valgmuligheder og forsøge at give jer de bedste redskaber til bedre at forstå hvad og hvilke ting man skal undgå samt lede efter, når man køber foder. Vores artikler indenfor emnet vil primært tage udgangspunkt i den nyere forskning indenfor området for at undgå velmente men forældede guidelines, for at give vores hund den bedst mulige livskvalitet.

Find også Vores Hund her: