Nyt Hjem

Nyt hjem har mange betydninger. Det kan dreje sig om alt fra at flytte med sin hund til en ny lokation til omplacering af hund hos en ny familie.  
Tales der om det at flytte med sin hund til et nyt sted, er der mange faktorer man skal overveje. Flytning fra en bopæl til en anden ligger for os mennesker på top 5 listen over de mest stressende ting her i livet – hvilket ikke kun gælder dig, men i høj grad også din hund. 

Voreshund, hvalp, nythjem, få hvalpen hjem, labrador blanding

Ud over et fysisk skift i territorium, er der mange andre nye ting hunden skal kunne forholde sig til. Ting så som nye lyde, i form af naboens børn spiller bold i haven ved siden af, posten der kommer til døren, øget trafik osv. Her handler det for os hundeejere om vigtigheden af, at vi ikke afviger for meget i fra de vante rutiner. Prøv i stedet at efterligne de gamle rutiner så meget som muligt. Er hunden f.eks. vant til at sove i sengen det gamle sted – så er det svært for den at forstå, at det ikke længere er en mulighed det nye sted. Det kommer uden tvivl til at tage tid for hunden at vænne sig til sit nye sted, men som ejer kan du hjælpe din hund rigtig godt på vej.

Taler man i stedet om f.eks. omplacering, handler det i stedet om en hund, der af en eller anden grund er nødt til at skifte hjem. De fleste af os anskaffer os en hund, når man har tid og overskud til at have hund. Man forventer at have hunden i mange år – ja, resten af dens liv. Langt de fleste hunde ender da også livet hos deres første ejer, mæt af dage. Men ikke dem alle. Faktisk omplaceres der tusindvis af hunde til nye hjem – nogle med større succes end andre.  Her må man som oftest starte næsten fra bunden af, som om det er en ny hvalp man har fået. Ejer kender ikke hunden, og ved ikke af gode grunde ikke hvad den har været vant til. Derfor er det svært at efterligne rutinerne fra det tidligere hjem, og man må give hunden tid og tålmodighed, så den kan lære at finde sig til rette i en, for den, helt ny verden. Måske er den omplaceret fordi den ikke kan være alene hjemme, og man må starte helt fra begyndelsen, som hos den lille hvalp der skal lære at være alene. Den skal lære forfra hvad der forventes af den i dens nye miljø, må den være i møblerne, må den tigge ved bordet og må den sove i sengen hos sin nye ejer om natten? Det kan være om end endnu mere stressende for hunden end at flytte til nyt hjem sammen med sin familie.

Her på VoresHund.dk vil du kunne blive klædt godt på, til alt hvad der drejer sig om det at få et ’nyt hjem’. ’God læselyst, og såfremt du har nogle ønsker til emner der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, og der vil blive kigget på det

Find også Vores Hund her: