Hundens Helle

For de fleste hunde er det en rigtig god ide at skabe et safe spot. Et safe spot er et sted, hvor hunden har helle, og et sted, hvor den kan få fred, når den ønsker det. Nogle hunde vil have større behov for et sådant helle end andre, og for nogle hunde vil det være mere naturligt og ikke kræve den store indlæring, hvor andre hunde skal trænes i at finde dereshelle.

Især i hjem, hvor der er børn, er det en god ide at lære hunden, at hvis den flytter sig og går hen på sit safe spot, bliver dette respekteret. På denne måde kan hunden vise, på en hensigtsmæssig måde at dens grænser er nået, og at den har brug for ro. Hvis ikke hundens helle bliver respekteret, kan man få en hund, der bliver nødt til at sige fra på en uhensigtsmæssig måde, hvor den måske knurrer af børnene eller i værste fald kommer til at bide dem.

Det er vigtigt, at man respekterer, når hunden går eller ligger sig hen i sin kurv, så vil den gerne have fred og ro. Det er enormt vigtigt at lære alle, der kommer i hjemmet, om end det er voksne eller børn, at når hunden ligger sig i sin kurv, bur eller på sit tæppe, så skal man lade den være. Hunden skal nok tage kontakt, når den er klar til det.

Hvordan indlærer man hundens safe spot?

Mange hunde vil helt naturligt søge en kurv, tæppe, hundeseng eller bur, fordi det ganske enkelt er mere behageligt at tage en lur disse steder end på gulvet. Hvis du har en hund, der gør det, kan man med fordel lade hunden få fred disse steder, eller blot det sted den oftest ligger sig. For hvis hunden lærer, at når den ligger i sin kurv så har den ro, vil den med stor sandsynlighed søge derhen, hvis dens grænse er ved at være nået.

Senere vil vi lave indlæringsartikler, hvor du kan få ideer til, hvordan du kan lærer hunden at søge sit helle.

Find også Vores Hund her: