Aktiviteter med børn og hund

Når man har hund og børn sammen, kan være en udfordring at finde på ting, som man kan lave med dem begge på samme tid. Det er en god ide at inddrage hunden i barnets liv og omvendt, og igangsætte aktiviteter, hvor de begge kan være med. Det skal være aktiviteter, der er rammesat på en sådan måde at, hverken hunden eller barnet kan blive sat i en dårlig situation.  

Her kommer en liste med ideer til aktiviteter og lege hunde og børn kan lege sammen. Der er en vejledende alder ved alle aktiviteterne. Husk at du som voksen er den, der har ansvaret for, at alle har det sjovt. God fornøjelse med at lege! Vi vil løbede udvide denne liste, så hold øje her på siden.

  • Hide: er et sjovt trick, hvor hunden skal gemme hovedet i en kasse. Der er to variationer enten kan man have flere kasser, hvor hunden skal finde den rigtige kasse at gemme hovedet i eller også kan barnet gemme kassen så hunden skal finde kassen og gemme sig. Læs meget mere om denne leg her. Legen egner sig fra 5 år og op med den første variation med flere kasser. Men variationen hvor kassen skal gemmes kan leges med en 2-3 årig.
  • Dogpakour: Når man laver dogpakour skal hunden bruge kroppen og motorikken til at kravle på forskellige forhindringer ude i naturen. Denne leg kan børn sagtens være med til helt fra de begynder at kunne gå. At få lov til at udfordre motorikken ved at klatre på sten og træstammer, gå på line på bjælker, løbe i sand eller løbe op og ned ad bakker er en fantastisk leg der både gavner dit barn og din hunds motorik og relation. Læs mere om børns motorik her og læs mere om dogpakour her.
  • Gemme legetøj: Hvis din hund er meget glad for sit legetøj, kan man gemme legetøjet og lade hunden finde det. Vis din hund legetøjet luk døren eller sæt den af, og gem legetøjet, først et nemt sted og senere kan du gøre det svære og svære. Når hunden er helt med på legen, kan dit barn og hund sagtens lege den her leg sammen helt fra barnet er i 2-3-årsalderen. Det er vigtigt, at der er en voksen med til at rammesætte legen, så længe barnet ikke er ældre. Lad barnet gemme legetøjet og derefter lad hunden finde det. Det er sjovt for både barn og hund at lege gemmeleg på denne måde.
  • Hvor er godbidden: her skal du bruge tre kopper og nogle godbidder. Læg en godbid under en af kopperne, bland derefter kopperne og lad hunden finde godbidden. Denne leg kan sagtens leges af et barn på 5 år og op efter, men det er en god ide, hvis der er en voksen til stede.
  • Aktivitetslegetøj: At bruge aktivitets legetøj behøver ikke kun at være sjovt for hunden at tømme. Men det kan også være sjovt for et barn mellem 2-4 år at fylde aktivitetslegetøjet og give det til hunden. Her er det også en god ide med en voksen, for det er vigtigt at være opmærksom på ressourceforsvar og det er en god ide at forklare barnet at hunden skal være i fred, imens den løser aktivitetslegetøjet.
  • Søgning efter godbidder: Når din hund skal søge efter godbidder i haven/på gåturen, så kan du lade dit barn gemme eller strø godbidder, imens din hund forholder sig afventede imens. Oftest med stor begejstring kan du også lade dit barn være den som giver hunden dens release signal som signalerer, at hunden må gå i gang med at søge. Se eventuelt vores video omkring søgelege på gåturen, hvor du kan se et barn gemme godbidderne.
  • Gemmeleg: Noget som dit barn garanteret synes er sjovt er gemmeleg. Du forholder dig afventende sammen med hunden, imens dit barn gemmer sig i huset/på området, hvor I går tur (det skal dog være i en rimelig lille afstand, hvor chancen for succes er forholdsvis høj). Når dit barn har gemt sig, så skal du bede den om at lede efter dit barn – sig eventuelt barnets navn som kommando – og lad så dit barn kalde på hunden. Når hunden finder dit barn, så må den gerne få en belønning for at finde barnet.

Find også Vores Hund her: