5 huskeregler

Når der er hunde og børn i samme husstand, er det vigtigt at have nogle retningslinjer og huskeregler man følger, så forholdet mellem børnene og hunden er positivt og fyldt med glæde. Husk hunden ikke har menneskesprog, men derimod hundesprog. En hunds sprog, som bliver ignoreret, kan I værste tilfælde ende med at bide ud efter barnet. Inden det når så vidt, vil hunden have sendt mange signaler inden den laver et udfald, og det er jeres opgave, som forældre, at guide og opdrage børnene til at respektere hundens grænser.

Nogle af disse signaler hunden sender, når den oplever noget den ikke synes er så rart, kan f.eks. være at den kigger væk, halen mellem benene, dukker sig, trækker sig væk, smasker, knurrer, viser tænder mm. Alt dette kan være tegn på, at hunden ikke oplever situationen så behageligt.

Derfor har Voreshund opstillet 5 gode huskeregler for, hvordan du kan skabe en hverdag, hvor relationen mellem børnene og hunden er positivt, og vi håber det kan være til hjælp, hvis du er i tvivl om hvordan man kan gribe det an.

  • Når hunden viser et advarselstegn som at knurre eller vise tænder, er det fordi dens grænse er nået. Det er vigtigt ikke at skælde hunden ud for dette advarselstegn, for så tror den, det er en forkert måde at sige fra på. Hvis den ser det som forkert måde at sige fra på, vil den muligvis springe denne advarsel over til en anden gang, og kan derfor i stedet komme til at bide. Det er derfor vigtigt at se de små tegn hunden udviser, læse hunden, og se på den, hvornår det er for meget.
  • Respekter hundens grænser. Derfor skal du altid fjerne børnene fra hunden og ikke omvendt. Grunden her er lidt den samme som ovenfor. Børn kan lettere forstå og forklares hvorfor, end hunden kan, og den kan ende med at tolke det uheldigt, hvis du fx slæber den væk i dens halsbånd når den har givet udtryk for at den føler sine grænser overskredet.
  • Giv hunden et helle, hvor børnene ikke må gå hen til den. Det kan være en kurv eller et bur, så den kan søge fred og tryghed, når den har brug for det. Det er helt okay, hvis hunden søger fred en gang imellem!
  • Når hunden spiser, især hvis det er noget rigtig lækkert, så lad ikke børnene gå hen til den. Der kan opstå ressourceforsvar.
  • Inddrag gerne børnene i pasningen af hunden, så hunden kommer til at forbinde børnene med noget positivt. Men hav altid voksent opsyn, når hunden og børnene er sammen.
læs mere om emnet HER

Find også Vores Hund her: