Tallerken med mad (Rikke Svensson)

Denne impulskontrol øvelse er en rigtig god genneraliseringsøvelse. Legen kræver, at hunden har en smule impulskontrol i forvejen, det vil sige, det ikke er den man starter med. Det er vigtigt at hunden ikke får succes med at få det lækre man stiller på tallerkenen. Øvelsen er rigtig god, hvis man går rally, da den kan være med til at styrke øvelsen ”det fristende 8-tal”. Men den er generelt også god til at opøve en bedre impulskontrol på noget virkelig lækkert, da den lærer hunden, at den sagtens kan arbejde og det kan betale sig at arbejde ved siden af noget rigtig lækkertØvelsen her kræver at man er god i timing og belønning, læs mere om emnet HERFor det er en vigtig nuance at man ikke lokker hunden væk fra maden, men belønner den for ikke at tage maden.  

 

 

Til øvelsen skal du bruge en masse godbidder, der er nemme at kaste med, en tallerken med noget lækkert mad, så som en frikkedelle eller en makrelmad.  

 

Fremgangsmetoden er som føler.  

  • Sænk tallerkenen med det lækre på langsomt ned mod jorden, imens du belønner hunden rigeligt med godbidder du kaster langs gulvet. Gerne lidt langt væk. 
  • Går hunden efter tallerken, er det fordi du ikke kaster nok godbidder og kaster dem for tæt på.  
  • Så kast masser af godbidder så hunden er væk fra tallerkenen. Stil tallerkenen mellem dine fødder eller mellem dine ben, så du hurtigt kan komme til at dække over den, hvis det skulle være nødvendigt.  
  • Kast så en jævn strøm af godbidder i en stor radius væk fra tallerkenen. Når du stoler helt på hunden ikke tager fra tallerkenen i den givende radius, kan du begynde af og til at kaste en godbid en smule tættere på. Men når du har kastet en tæt på, kaster du den næste langt væk. Så du får skabt dynamik og flow i legen.  
  • I takt med du opbygger mere tillid til hunden i øvelsen kan du rykke legen tættere på tallerkenen.  
  • Når du kan komme helt tæt på tallerkenen kan du begynde at tage dig selv mere og mere ud af legen, ved langsomt at gå væk fra tallerkenen.  

Denne leg skal selvfølgelig leges i små intervaller og med masser af succes. Den kan varieres på utallige måder. For eksempel ved at have flere tallerkener eller begynde at forlange kommandoer med afstand, som for eksempel sende til kegle eller target.  

 

Rigtig god træningslyst  

Find også Vores Hund her: