Foder baljen (Irene Jarnved)

Denne øvelse er inspireret af Irene Jarnved.

Dette er en endnu en impulskontrol leg, som der kan hjælpe hunden med at få generaliseret sin impulsstyring. Impulskontrol gør, at det bliver lettere at håndtere forstyrrelser i dagligdagenImpulskontrol kan være alt fra et egern, man møder på gåturen til mad, der falder ned på køkkengulvet under madlavningen.  

 

Legen spiller lidt på det med når hunden føler sig forbigået. Til denne leg skal man bruge godbidder og en skål eller balje. Legen skal leges i små træningspas og kun bygges langsomt op.  Vær meget opmærksom på hvornår din hund synes det er svært, og anerkend det ved at belønne den. 

 

Fremgangsmåde  

  • Sæt dig på gulvet med hunden overfor dig, stil derefter den tomme skål på gulvet ved siden af hunden.  
  • Giv dernæst hunden en godbid og smid så en godbid i skålen, hvorefter du forsøger hurtigt at belønne hunden for ikke at tage godbidden i baljenGår hunden efter godbidden i baljen, sætter du hånden over og afventer, at hunden trækker sig tilbage. Så snart hunden trækker sig tilbage, belønner du den.  
  • Når hunden har fundet ud af, at den ikke må tage godbidden, men afventer sine belønninger for ikke at tage den, så tømmes baljen, og øvelsen begyndes forfra.  
  • Så rytmen kommer til at hedde, en godbid til hunden, en til baljen, en til hunden etc.  
  • Bliv aldrig ved længere tid end hunden ikke når at gå efter godbidderne i baljen. Bryd øvelsen op og start forfra, når du kan mærke på hunden, at det er ved at være for svært. For hunden kommer hurtigt til et punkt i begyndelsen, når man leger med denne øvelse, hvor den laver en cost/benefit analyse, og den mener, at det langt bedre kan betale sig at snuppe dem fra baljen.  
  • Når hunden er blevet mega sej, kan der leges med at putte mere energi i belønningerne, eller få lidt adrenalin i kroppen af hunden inden øvelsen begynder.  
  • Husk at dyrk hundens succeser.  

 

God træningslyst  

Find også Vores Hund her: