Gode manerer indendørs

Har du anskaffet dig en hund eller er du stadigvæk i overvejelsesfasen? Uanset hvad er det en god ide at overveje hvilke regler der skal gælde for hunden i dens dagligdag samt hvilke manerer, der forventes hunden udviser. Hvis det er tiltænkt hunden skal være en familiehund blandt voksne og børn, så kan det være en ide at lave en forventningsafstemning om, hvad familien synes hunden gerne må, og hvad den ikke må. 

Voreshund, Kurv, border Collie, dansk-svensk gårdhund, hunde sover, gode maner

Det kan være alt fra at hoppe op, når man nogen kommer ind ad døren, være på børnenes værelser, sove i sofaen, have tørret poter efter besøg i haven eller ligge under spisebordet, når der spises mad. Alt dette er noget som folk har vidt forskellige holdninger til, og hunden vil have svært ved at skelne imellem, at den f.eks. gerne må være i sofaen, når far er hjemme, men ikke når mor er hjemme.

Hunde er forskellige, og derfor kræver det  forskellige tilgange alt efter , hvordan hunden trives bedst med f.eks. at være alene hjemme. Nogle hunde kan have rigtig svært ved at være alene hjemme. Disse hunde kræver en større indsats ved indlæringen af dette, samtidig med at det for eksempel kræver en fast ramme for, hvordan man går ud ad døren, og hvor hunden skal være henne i huset, når den er alene hjemme. Nogle hunde skal være i små rum, andre i bur, nogle i soveværelset og andre har adgang til hele huset. Alt det afhænger af, hvilken hund man har fået og hvad hund og ejer har det bedst med.

Når der er både børn og hund i familien kan der opstå problemstillinger, så som at det kan være svært at styre at hunden(hvalpen) ikke stjæler børnenes legetøj. Nogle løser problematikken med, at hunden aldrig må være på børnenes værelse og andre løser det ved at tage en dialog med barnet om, at legetøj som ligger fremme er i risiko for at hundehvalpen kaster sin kærlighed over det.

En anden problematik kan opstå hvis  der er småbørn i huset, da  indtagelse af mad oftest kan være en beskidt affære, hvor der ligger mange madrester rundt omkring. Nogle af disse madrester er ikke så hensigtsmæssig for hunden at spise.  Derfor kan det være, at man skal lære hunden, at den skal blive i sin kurv eller blive liggende et stykke væk fra spisebordet indtil du giver den lov til at støvsuge gulvet.

Alt dette er nogle overvejelser man som hundeejer bør gøre sig, da det er lettere at indøve en god vane, end det er at stoppe en dårlig vane. Alle holder hund på forskellige måder, og det vigtigste er, at du og din hund trives i jeres hverdag sammen.

Al dette kan du få inspiration og input til her på siden. God læselyst, og såfremt du har nogle ønsker til emner der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, og der vil blive kigget på det.

Find også Vores Hund her: