Én eller flere hunde

”Skal vi ikke have en hund til?” Ønsket om at have flere hunde på samme tid kan have flere forskellige årsager. Nogle af disse kan være selskab til familiens hund; måske er din nuværende hund ved at være gammel, og du ønsker en ny til at tage over. Eller måske har man fået hvalpe på sin tævehund og vil gerne beholde en af dem. Uanset hvad grunden er, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at have to hunde på samme tid.

At have flere hunde på samme tid kan for nogle være lykken – og for andre det stik modsatte. Det kræver sit at skabe harmoni, når man har flere hunde i familien. Derfor er det vigtigt at være klar over fordele og ulemper inden købet og have forberedt sig godt og overvejet, hvornår og hvilken hund der skal være tale om. Her er det således vigtigt at lade fornuften råde frem for hjertet.

Der er mange faktorer, der skal tænkes ind. Alt fra hvilken race man skal vælge? Den samme som den hunderace man allerede har eller noget helt andet? Hvilket køn? Er en han- og hunhund et godt match, når løbetiden indtræffer? Hvor stor aldersforskel bør der være hundene imellem? Hvad skal du gøre dig af overvejelser om det praktiske i dagligdagen omkring to hunde, der i lang tid vil have vidt forskellige behov? Hvad med mængden af pelspleje – det er meget ’hyggeligt’, når man kommer hjem fra tur, og ens hund mest af alt ligner en mosegris smurt ind i mudder. Men er det samme tilfældet, når der pludselig er to eller flere? Herudover skal ting såsom størrelse også tages i betragtning, da både bilens og boligens karakter er central for, at det bliver ved med at være sjovt. Rengøringsmængden er ligeledes steget drastisk, når hundene efter en tur i rosenbedet vælger at lade forfølgelseslegen fortsætte inde i stuen. Derudover skal økonomien også indregnes.

Der er således rigtig mange spørgsmål og faktorer, der skal indtænkes, førend man træffer valget om at anskaffe sig en ny hund. Holder kendte vendinger stik, såsom ”den gamle hund skal nok opdrage den nye”, eller er det derimod unoderne, der i stedet følger med over i den nye hund?

Her på VoresHund.dk vil du kunne blive klædt godt på til alt, hvad der drejer sig om det at få udvidet familien med en hund mere. Al dette kan du få inspiration og input til her på siden.

God læselyst! Og såfremt du har nogle ønsker til emner, der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, hvor vi vil følge op på dette.

 

Find også Vores Hund her: