Dental Dish

Forberedelsestid – ½ minut

Kapacitet – en hel portion mad

Der findes en del forskellige skåle, man kan benytte, hvis hunden spiser for hurtigt. Det er ikke som sådan et aktivitetslegetøj, som hunden får den store mentale stimulering ud af, men det forlænger spisetiden, og hunden skal arbejde lidt mere for maden end i en almindelig skål.  Disse skåle kaldes slowfeeder skåle. Det siges at langsommere indtag af maden fremmer en sundere fordøjelse og kan hjælpe på luft i maven. Dental Dish er en af disse slowfeeder skåle, men samtidig har den også det formål, at den skulle kunne være med til at holde tændernde rene. Dental Dish er en skål, hvor der sidder bløde gummi børster hele vejen rundt, og maden kommer til at ligge rundt i kanten og nede i bunden af skålen, så hunden kommer til at skulle have snuden helt ned i de bløde børster, hvilket skulle give den tandrensende effekt. Børsterne kan dog godt slide pelsen på snuden en smule hvis den bruges hver dag.

Ideen bag Dental Dish er rigtig god, og i praksis virker den også rigtig godt som en slow feeder skål, for spisehastigheden bliver nedsat væsentligt. Dog er tandbørstnings effekten måske en smule tvivlsom ud fra vores perspektiv. Der samler sig samtidig meget savl i børsterne, så den skal rengøres ret tit og derudover kan der også sætte sig pels fast i børsterne. Dette er dog nemt nok, da den kan tåle opvaskemaskine. 

Der er forsøgt at lave en skridsikker bund, men den står ikke helt fast på gulvet, og derfor kan det godt larme lidt, når hunden spiser af skålen.

Det er en god måde at give mad på, de dage hvor det skal gå ekstra stærkt, men der er ikke meget udfordring i det for hunden

Find også Vores Hund her: