Buster - dogmaze

Forberedelsestid – ½ minut

Kapacitet – en hel portion mad

Buster dogmaze er en foderskål, der hører til kategorien slowfeeder skåle Det vil sige, det er en skål, hvor hunden skal arbejde for at få maden. Skålen findes i to størrelser, der er lavet til henholdsvis over 10 kg og under 10 kg. Skålen er en labyrint med relativt dybe spiralformede gange, hvor foderet spredes ud i gangene og hunden skal enten fiske maden op eller skubbe det ud. Skålen er lavet af hård holdbar plast. Materialet og holdbarheden gør, at det ikke ville være noget problem at lade hunden være alene med skålen.

Skålen er genial til de dage, hvor man ikke har tid til at forberede for meget, men alligevel gerne vil udfordre hunden. Den er også rigtig god til de hunde, der sluger maden uden at tygge, for det er der ikke mulighed for, hvis hunden bliver foderet i Buster skålen. Derudover er det ikke den største udskrivning at anskaffe sig skålen.

Der er dog også en del ulemper ved skålen, for det første kan skålen godt glide rundt, hvis man ikke har gulvtæppe. Denne udfordring løses dog let, ved enten at stille skålen på en dørmåtte eller sætte gummidutter under.

Derudover kan det godt larme, når hunden bruger skålen, fordi den slår tænderne ind i kanten og rykker rundt på skålen. Der er også spekulationer, om det er sundt for tænderne at spise for meget af den, hvis hunden banker dem for voldsomt ind i kanterne.

Til ulemper kan ydermere tilføjes, at det ikke er den store hjerneaktivitet, der skal til for at spise af Buster dogmaze, da hunden både kan se og lugte maden, og de fleste hunde bare kan slikke maden op. Men den opfylder sin funktion af at nedsætte spisetempoet, men man skal ikke regne med en psykisk træt hund bagefter, som med nogen af de andre aktivitetsspil.

 

Find også Vores Hund her: