Balje med plastickopper

Forberedelsestid – 3-4 minutter

Kapacitet – en hel portion mad

Det eneste, som du skal bruge for at lave den her aktivering er en balje (f.eks. en opvaskebalje) og en hel masse plastickopper. Du tager baljen, og så lægger du alle plastickopper i baljen. Plastickopperne skal gerne lægges lidt hulter til pulter. Når du har gjort det, så spreder du godbidderne vilkårligt ud over baljen. Herefter lader du hunden søge efter sin mad i baljen.

Denne aktivitet er nem for hunden, billig og det er en god måde for hunden at træne at være vedholdenhed og at skubbe tingene rundt med sin snude.  Nogle hunde kan måske være bange for lyden af alle plastickopperne, så det er vigtigt, at du fornemmer, hvordan din hund har det med lydene af alle plastickopperne. Hvis din hund reagerer med at være lidt bange for lydene, så er det en god ide at starte i det små og kun bruge et par enkelte plastickopper ad gangen. Når hunden er fortrolig med et par enkelte plastickopper, så kan du langsomt øge antallet af dem.

Der er dog en hel del oprydning og rengøring af plastickopperne efterfølgende, hvis plastickopperne er noget, som du bruger til dagligt. Ellers er øvelsen lige til at gå til.

God fornøjelse!

Find også Vores Hund her: