snusemåtte

Forberedelsestid – 1 min

Kapacitet –  en hel portion mad

Snusemåtte, også kaldet snuffelmat, er en måtte med stofstrimler, hvori man kan gemme maden. Man kan købe dem forskellige steder, men det er meget simpelt selv at kreerer en. Der skal bare bruges fleecetæpper, en gummimåtte, en saks og en masse tålmodighed. Du kan se, hvordan du laver din egen snusemåtte i videoen nedenfor.

En overvejelse, der er værd at gøre sig, når man begiver sig ud i at lave sin egen snusemåtte, er at jo længerer strimlerne af fleece er jo svære bliver det for hunden. Kunne du godt tænke dig at lave din egen snusemåtte, men ikke helt har mod på at købe alle tingene og klippe fleecen selv, kan man købe alle materialerne hos Hundeknytteriet. Her kan du også købe dem helt færdige.

Snusemåtten er en super god hverdagsaktivitet af flere grunde, for det første er det en opgave, der er lige til at gå til for ALLE hunde, det er ikke noget man skal lærer dem først, for det er en naturlig adfærd for hunden at bruge snude. For det andet så tager aktiviteten hverken lang tid at forberede eller rydde op. Nogle aktivitetsspil har den ulempe, at når hunden har ”regnet det ud”, så aktiverer det faktisk ikke hunden så meget mere, dette gælder ikke for snusemåtten, da hunde bruger meget energi og hjerne aktivitet på at bruge snuden.

Snusemåtten har også den fordel, i forhold til mange af de andre aktiviteter, at den sagtens kan bruges af hunden uden opsyn, det vil sige, du kan give den til hunden, når den skal være alene hjemme så hunden har noget den kan lave imens du er væk.

Der er dog det men med en snuse måtte, at den kan blive ret ulækker af hundens savl, og fleecen hurtigt suger savlen til sig, men heldigvis kan måtten komme i vaskemaskinen på 30 grader. Det kan også anbefales at smide en nylavet måtte i vaskemaskinen, inden brug, fordi fleecen klippes kan det godt smuldre/fnuldre/drysse lidt, så for at hunden ikke får noget i op i snuden, kan det være en god ide at vaske den før brug.

Find også Vores Hund her: